Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εμβαθύνουν τη συνεργασία τους τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας οδού

Εμβαθύνουν τη συνεργασία τους τα ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας οδού

0

Συνάντηση στελεχών του Δικτύου στη Βέροια. Προτάσεις για κοινό σχεδιασμό δράσεων και απόκτηση νομικής υπόστασης

 7 από τα 14 ΔΗΠΕΘΕ της χώρας συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Το παρών έδωσε και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Το Σαββατοκύριακο 28-29 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στη Βέροια συνάντηση στελεχών του Δικτύου των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού, όπου συμμετείχαν οι Πρόεδροι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας κ. Κορίνα Χιώτη-Πρασσά, Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, Ιωαννίνων κ. Αλέκα Βακαλοπούλου, Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, Κοζάνης κ. Θέμης Λιάκος, Κέρκυρας κ. Στέφανος Κυπριώτης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος είναι και θερμός υποστηρικτής.

Συμμετείχαν δε για πρώτη φορά η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων κ. Ελένη Δημοπούλου, ο Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Κοζάνης κ. Λευτέρης Γιοβανίδης και η Καλλιτεχνική Σύμβουλος της Κέρκυρας κ. Βαρβάρα Δούκα.

Λόγω δυσκολιών δεν προσήλθαν ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών κ. Δημήτρης Τσαλίκογλου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Καβάλας κ. Θοδωρής Γκόνης.

Στη συνάντηση επικαιροποιήθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας που αρχικά είχε υπογραφεί το 2016, καθώς προστέθηκε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Κέρκυρας στο Δίκτυο. Εδραιώθηκε δε η  επιθυμία συνύπαρξης, συμφωνήθηκε από κοινού ότι το Δίκτυο είναι αναγνωρίσιμο και δίνει δύναμη στα μέλη του.

Σημαντικό θέμα της συνάντησης ήταν η νέα Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφερειών, Δήμων και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Τέθηκαν ζητήματα νομικής φύσεως και σχολιασμοί, τα οποία στάλθηκαν στο Υπουργείο.

Μεταξύ άλλων έγινε απολογισμός της διετίας που πέρασε με αναφορά σε σημαντικές, κοινές δράσεις, τα οφέλη των οποίων είναι πολλαπλά καθώς γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών, καλών πρακτικών και εμπειριών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η απόκτηση νομικής υπόστασης του Δικτύου ώστε να υπάρξει συνεργασία και σε άλλα επίπεδα δράσεων και πρωτοβουλιών, καθώς και σε ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα και κονδύλια.

Αποφασίστηκε χάριν της ευελιξίας και της παραγωγικότητας του Δικτύου, να ορισθούν έως την επόμενη συνάντηση ένας πρόεδρος, που θα συντονίζει το πολιτικό όργανο των προέδρων και ένας καλλιτεχνικός διευθυντής, που θα συντονίζει τους καλλιτεχνικούς διευθυντές.  Οι συντονιστές θα συνεργάζονται, για να επικοινωνούν όλες τις προτάσεις της πρωτοβουλίας. Από τη συνάντηση αναδείχθηκε συντονιστής των καλλιτεχνικών διευθυντών η κ. Δημοπούλου των Ιωαννίνων και των προέδρων ο κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης της Βέροιας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενεργά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην Ελλάδα, είναι δεκατέσσερα.  Στο Δίκτυο των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού, πλέον ανήκουν επτά. Άρα, το Δίκτυο καταλαμβάνει το 50% των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και το ενδεχόμενο να επεκταθεί κι άλλο είναι ανοιχτό.

Η επόμενη συνάντηση του Δικτύου ορίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έδρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χάνεται  και φέτος το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Για τρίτη χρονιά η μάσκα του κορωνοϊού θα αντικαταστήσει την μάσκα του καρναβαλιού. Ίσως γ…