Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ 5μηνη φυλάκιση, πρόστιμο και απέλαση για τον 38χρονο Τούρκο που πέρασε τα σύνορα του Έβρου

5μηνη φυλάκιση, πρόστιμο και απέλαση για τον 38χρονο Τούρκο που πέρασε τα σύνορα του Έβρου

0

Καταδικάστηκε χθες για παράνομη είσοδο στη χώρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο Ορεστιάδας χθες στον 38χρονο Τούρκο που πέρασε την Τετάρτη το απόγευμα τα σύνορα με το εκσκαπτικό του μηχάνημα.

Ο Τούρκος που εντοπίστηκε από το στρατό και συνελήφθη, όπως προβλέπεται από την αστυνομία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας και η υπόθεση παράνομης εισόδου στη χώρα εκδικάστηκε χθες, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας.

Η αρχική πρόταση του εισαγγελέα αφορούσε σε τρίμηνη φυλάκισή του και 1500 ευρώ πρόστιμο, ωστόσο, η ποινή φυλάκισης αυξήθηκε μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει έφεση.

Μετά την επιβολή την απόφασης, ο 38χρονος παραμένει κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας έως ότου δρομολογηθεί η απέλασή του, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας.

Στο δικαστήριο ο συλληφθείς ανέφερε ότι είναι εργαζόμενος του δήμου Αδριανούπολης και κάνοντας εργασίες με το εκσκαπτικό μηχάνημα γύρω από το τελωνείο για το δίκτυο ύδρευσης και δεν κατάλαβε πώς πέρασε τα σύνορα, παρότι οι Έλληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες του έκαναν σήμα να σταματήσει.

Όσον αφορά το εκσκαπτικό μηχάνημα, έχει κατασχεθεί καθώς δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο τα έγγραφα που δείχνουν ότι ανήκει στον δήμο Αδριανούπολης.

*Φωτο Eurokinissi

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…