4 φιλέτα σολoμού
7 κουτ. σούπας βρόμη σε νιφάδες
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Για τη μαρινάδα:
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάδας με ένα πιρούνι. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και προσέχουμε να πάει σε όλα τα φιλέτα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες τουλάχιστον. Σε μια πιατέλα ρίχνουμε τις νιφάδες της βρόμης και τα ψιλοκομμένα αρωματικά. Τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και πανάρουμε τα φιλέτα όπως είναι μαριναρισμένα με τις νιφάδες βρόμης και τα αρωματικά.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15′ χωρίς να τα γυρίσουμε.