Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση 75 προσλήψεις ανέργων στην Ξάνθη για την αντιπυρική προστασία

75 προσλήψεις ανέργων στην Ξάνθη για την αντιπυρική προστασία

0

473 θέσεις στην ΑΜ – Θ

 

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για προσλήψεις 5.066 ανέργων σε δασαρχεία

 

 

Θέμα χρόνου είναι έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 5.066 υπαλλήλων στην αντιπυρική προστασία, μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που θα υλοποιηθεί μέσω ΟΑΕΔ. Στην διαδικασία θα συμμετέχουν άνεργοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Το νέο προσωπικό θα τοποθετηθεί στα κατά τόπους δασαρχεία όλης της χώρας, με οκτάμηνες συμβάσεις, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

 

Αναλυτικά η κατανομή στην ΑΜΘ:

 

 

Π.Ε. Θέσεις
Ξάνθης  75
Ροδόπης  48
Έβρου 151
Καβάλας 102
Σύνολο 466

 

 

Κριτήρια επιλογής:

 

Χρόνος ανεργίας

Αριθμός ανήλικων τέκνων

Εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό)

Κοινωνικές ιδιότητες (πολύτεκνος – τρίτεκνος)

Αναπηρία

Εντοπιότητα

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, διάρκειας 8 μηνών, θα χορηγηθεί βεβαίωση για τις θεματικές της εκπαίδευσης των ωφελουμένων από τα δασαρχεία, ενώ η επαγγελματική εμπειρία που θα αποκομίσουν θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

Εκτός από την απασχόληση των ανέργων, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με σκοπό να αφήσει «καθαρό» κοινωνικό αποτύπωμα:

α) Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (πχ καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων), προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών. Με την υλοποίηση του προγράμματος, η χώρα θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη ενάντια σε πιθανές πυρκαγιές κατά την αντιπυρική περίοδο.

β) Οι ωφελούμενοι, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό τους επίπεδο, θα αποκτήσουν νέα εξειδικευμένη γνώση σε θέματα δασών και δασικού περιβάλλοντος με σεμινάρια που θα γίνουν στις κατά τόπους δασικές αρχές, η οποία θα περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση στο πεδίο.

170 θέσεις σε Άβδηρα – Μύκη – Τόπειρο

 

Έρχεται αρχές καλοκαιριού νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας 25.000 θέσεων σε 274 δήμους μέσω ΟΑΕΔ.

80 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων – 60 στον δήμο Μύκης – 30 στον δήμο Τοπείρου

Με 170 προσλήψεις θα επωφεληθούν οι τρεις δήμοι του νομού μας, εκτός του δήμου Ξάνθης, από το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που θα «τρέξει» στις αρχές καλοκαιριού και αφορά 25.000 θέσεων σε 274 δήμους μέσω ΟΑΕΔ. Να σημειώσουμε πως ο δήμος Ξάνθης δεν συγκαταλέγεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς είναι μεταξύ των 34 δήμων θυλάκων υψηλής ανεργίας που υλοποιεί ήδη πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει 296 προσλήψεις και ήδη στον δήμο Ξάνθης έχουν προσληφθεί 230.

 

80 προσλήψεις στον δήμο Αβδήρων – 60 στον δήμο Μύκης – 30 στον δήμο Τοπείρου

Σύμφωνα με την κατανομή που προτείνει η ΚΕΔΕ για τις προσλήψεις στου δήμους οι τρεις δήμοι του νομού μας θα προσλάβουν: 80 ο δήμος Αβδήρων – 60 ο δήμος Μύκης – 30 ο δήμος Τοπείρου. Συνολικά δηλαδή 170 άνεργοι θα προσληφθούν στους τρεις δήμους. Αντίστοιχα στους δήμους της Ροδόπης συνολικά θα προσληφθούν 450 άνεργοι ,στης Δράμας 160 , στον Έβρο 440, στην Καβάλα 470 και συνολικά στους δήμους της ΑΜΘ 1.750. Να σημειώσουμε πως οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι οι εξής: Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

 

Οι ωφελούμενοι πρέπει να είναι:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας

Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

deh

1.206 προλήψεις στην ΔΕΗ

 

Σε προσλήψεις με οκτάμηνες συμβάσεις ετοιμάζεται να προχωρήσει η ΔΕΗ το επόμενο χρονικό διάστημα

 

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ έχει ήδη εγκρίνει τις συγκεκριμένες προσλήψεις και τα αιτήματα έχουν σταλεί για έγκριση στο ΑΣΕΠ.

Για τις θέσεις δεν θα υπάρξει ενιαία προκήρυξη αλλά θα υπάρξουν μικρότερες οι οποίες θα εκδοθούν από τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ. Οι πρώτες αναμένονται εντός του Απριλίου και οι τελευταίες μέχρι τις αρχές του Καλοκαιριού.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 ως 65 ετών.

 

Για την επιλογή τους θα εφαρμοστούν τα κριτήρια του νόμου 2190/94 και συγκεκριμένα:

 

Χρόνος ανεργίας

Εμπειρία

Κοινωνικές ιδιότητες

Αριθμός ανηλίκων τέκνων

Βαθμός τίτλου σπουδών.

 

Οι θέσεις ανά ειδικότητα:

 

-ΠΕ Μηχανικών 33

 

-Πτυχιούχοι Θετικών Επιστημών 5

 

-ΤΕ Μηχανικοί 10

 

-ΔΕ Τεχνικοί 769

 

-ΔΕ Οδηγοί, μηχανοδηγοί – χειριστές 116

 

-ΠΕ Υπάλληλοι Γραφείου 99

 

-ΤΕ Υπάλληλοι Γραφείου 3

 

-ΔE Υπάλληλοι Γραφείου 66

 

-ΤΕ Νοσηλευτές 3

 

-ΥΕ Προσωπικό Κυλικείου/Τραπεζοκόμοι 1

 

-ΥΕ Καθαρίστριες 1

 

-ΥΕ Εργάτες 29

 

-Φύλακες 64

 

-Μάγειρες 7

 

Για όλες τις ειδικότητες θα απαιτηθεί άδεια άσκησης επαγγέλματος.

 

Νέα προγράμματα εργασίας από τον ΟΑΕΔ

 

 

«Ομοβροντία» καινούργιων και στοχευμένων προγραμμάτων προγραμματίζει και προετοιμάζει ο ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα:

* Πρόγραμμα για νέους 18 – 29 ετών: Αφορά 15.000 ωφελούμενους. Από την ΚΥΑ που θα προκύψει, ο ΟΑΕΔ θα έχει το δικαίωμα να «σπάσει» το πρόγραμμα σε δύο φάσεις, με δύο διαφορετικές δημόσιες προσκλήσεις για 10.000 και 5.000 ωφελούμενους, αντίστοιχα. Παρέχεται επιχορήγηση στο 50% του μισθολογικού και του μη μισθολογικού κόστους για κάθε θέση εργασίας. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, συν ένα τρίμηνο η δέσμευση του εργοδότη να διατηρήσει τον ωφελούμενο, στην ίδια θέση. Από το σύνολο των ωφελούμενων που θα προκύψουν, οι 10.000 θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτή είναι η καινοτομία του συγκεκριμένου προγράμματος.

* Πρόγραμμα «δεύτερη ευκαιρία»: Αφορά αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες που έκλεισαν την επιχείρησή τους, αλλά κατέβαλλαν κανονικά την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, ύψους 10 ευρώ το μήνα. Τώρα ο Οργανισμός, από το ποσό που έχει συγκεντρωθεί, πρόκειται να ετοιμάσει πρόγραμμα για έως 10.000 ωφελούμενους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν επιχορήγηση για να ξανανοίξουν την επιχείρησή τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αυτοαπασχολούμενους που πρόκειται να δημιουργήσουν επιχείρηση σε όλες τις εταιρικές μορφές. Θα προκρίνει όμως την εταιρική, από την ατομική επιχειρηματικότητα, για να στηρίζει περισσότερο, το μοντέλο της συνεργασίας μεταξύ των ωφελούμενων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα είναι πιλοτικό και θα παραμένει μονίμως ανοιχτό.

* Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για νέους 18 – 29 ετών: Απευθύνεται σε όσους έχουν απολυτήριο γυμνασίου ή απολυτήριο γενικού λυκείου. Εκτιμάται ότι θα προκύψουν έως 4.500 ωφελούμενοι και πρόκειται για πρόγραμμα που θα λειτουργήσει πιλοτικά. Αφορά απασχόληση και κατάρτιση και απευθύνεται σε θέσεις εργασίας για επαγγέλματα που δεν χρειάζονται πτυχίο. Ήδη μέσα από τον μηχανισμό διάγνωσης αναγκών για την αγορά εργασίας, έχουν βρεθεί δέκα τέτοια επαγγέλματα, τόσο σε τεχνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Θα παρέχει 12 μήνες απασχόληση και παράταση για άλλους έξι μήνες, όπου θα γίνεται η απαραίτητη κατάρτιση.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας για δομημένα ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε δάση

Πρέπει να συνταχθεί Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνι…