Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

Σοκολατόπιτα νηστίσιμη

0
sokolatopita nistisimi

-2 και ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

-2 φλιτζάνια ζάχαρη

-¾ φλ. καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη

-2/3 φλ. Κακάο κοσκινισμένο

-¼ κ.γ. αλάτι

-½ κ.γ. κανέλλα

-¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

-ελάχιστο γαρύφαλλο

-1 βανίλια

-1/3 φλ. Αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

-2 κ. σούπας ξύδι

-ξύσμα από ένα πορτοκάλι

-1 και ½ φλ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο

-1 κ.γ. σόδα φαγητού

Γλάσο

-250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

-150 γρ. νερό

-2 κ. σούπας κονιάκ ή ρούμι

-1 κ.γλ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τη σόδα. Στο μίξερ βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ τα στεγνά υλικά και κάνουμε ένα απλό ανακάτεμα, 1 λεπτό. Σε ταψάκι 28αρι ή σε πυρέξ, στρωμένο με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 55- 60 λεπτά περίπου αν θέλουμε να είναι μέσα υγρό ή για 70 λεπτά αν θέλουμε να έχει τη μορφή κέικ. Το βάζουμε χαμηλά στο φούρνο μας. Παράλληλα φτιάχνουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε το νερό χωρίς να το βράσουμε και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια. Την ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει τελείως, ρίχνουμε το λάδι και μετά ρίχνουμε το κονιάκ ή ρούμι, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφού κρυώσει λίγο το γλυκό το περιχύνουμε με το  ζεστό γλάσο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…