Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης απαντά στην παρέμβαση Κοντού για τις μετεγγραφές

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης απαντά στην παρέμβαση Κοντού για τις μετεγγραφές

0
dpth

Συνδέει τον προβληματισμό, αλλά και τα επιχειρήματα με τις τοποθετήσεις Καραμπίνη. Υπεραμύνεται του ευεργετικού χαρακτήρα του πλαισίου μετεγγραφών

 Υπογραμμίζει την άριστη συνεργασία υπουργείου και ΔΠΘ, τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των ερευνητικών του δομών

Στην παρέμβαση του π. βουλευτή και π. υπουργού Αλέξανδρου Κοντού αναφορικά με το ζήτημα των μετεγγραφών και τους κινδύνους που δημιουργεί για το πανεπιστήμιό μας η ελαστικότητα των κριτηρίων που έθεσε το υπουργείο Παιδείας, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κάνοντας λόγο για «αλγεινή εντύπωση» και «επικίνδυνη ρητορική».

«Εντυπωσιαστήκαμε δυσάρεστα όταν ο κ. Κοντός αναμάσησε για ακόμα μια φορά τον μειωτικό χαρακτηρισμό του Πανεπιστημίου μας, ως πανεπιστημίου εθνικού σκοπού. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί παραπέμπουν στις διακηρύξεις του κ. Καραμπίνη, για τον οποίο ο κ. Κοντός ουδέποτε έλαβε θέση. Αναρωτιόμαστε αν αυτή η επίθεση αποτελεί τον έμμεσο τρόπο του να στηρίξει τον κ. Καραμπίνη και όλους όσους υποτιμούν το έργο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης προτάσσοντας εθνικούς σκοπούς, αντί για τους ακαδημαϊκούς», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακόμη, η ΝΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, «αναρωτιόμαστε από πότε αποτελεί «ψηφοθηρική και πελατειακή σκοπιμότητα» η δυνατότητα που προβλέπει ο ν. 4521/2018 για τις μετεγγραφές αδελφών προπτυχιακών φοιτητών, από την στιγμή που η ίδια η ΝΔ έχει καταθέσει ερωτήσεις με ανάλογο αίτημα; Ο κ. Κοντός θεωρεί ότι η διευκόλυνση πολλών οικογενειών, οι οποίες αδυνατούν να στηρίξουν τρία νοικοκυριά εν καιρώ κρίσης, αχρείαστη ή πελατειακή σκοπιμότητα;» και ζητά να μάθει ποια καινούρια τμήματα συστήνονται στο λεκανοπέδιο που αποτελούν ανταγωνιστικά τμήματα για το ΔΠΘ.

Επιπλέον, ρωτά «πάνω σε ποιο επίδικο καλεί τους φορείς της Θράκης να ξεσηκωθούν; Ποιοι είναι οι εχθροί του ΔΠΘ; Οι φοιτητές που αιτούνται μετεγγραφής ή οι οικογένειές τους που προσπαθούν να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους και όχι όλοι όσοι τόσα χρόνια συντηρούσαν την διαπλοκή και τη διαφθορά στον ΔΠΘ ή έκαναν ότι δεν έβλεπαν;» και τονίζει ότι το ΔΠΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχει ήδη καταθέσει το σχέδιο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου με προβλέψεις για την δημιουργία και νέων τμημάτων. Όπως αναφέρεται: «στις πρώτες προτεραιότητες του Ιδρύματος και του Υπουργείου είναι η ενίσχυση των ερευνητικών δομών του Δημοκρίτειου, οι οποίες έχουν ήδη καταδείξει αξιοθαύμαστο έργο και καθιστούν το Πανεπιστήμιο μας πρωτοπόρο στον τομέα της καινοτομίας και της έρευνας. Επειδή, λοιπόν, οι παραπάνω κινήσεις είναι πολύ σπουδαιότερες από την επίθεση στις ευεργετικές νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας ή από την απεγνωσμένη προσπάθεια στήριξης των χρεωκοπημένων αντιλήψεων και παραγόντων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, παραινούμε τον κ. Κοντό και όσους κινδυνολογούν και αντιπολιτεύονται στείρα να πάψουν να θεωρούν το Πανεπιστήμιο προνομιακό πεδίο μάχης, καθώς το Πανεπιστήμιό μας έχει γυρίσει σελίδα και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να το αμαυρώνουν οι ίδιοι».

Καταλήγουν δε, μ’ ένα ειρωνικό σχόλιο: «ευχόμαστε στον κ. Κοντό με αυτήν την επίθεση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου να κέρδισε μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δίπλα στον κ. Καραμπίνη».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Επιτροπή εξετάζει το άνοιγμα δραστηριοτήτων για εμβολιασμένους

Εξετάζεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια αρχικά μόνο για εμβολιασμένους, δήλωσε ο υπουργός Αν…