Αρχική Χωρίς κατηγορία Κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι νηστίσιμα

Κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι νηστίσιμα

0
koulourakia-portokali

-940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-460γρ. ζάχαρη

-1 βανιλίνη

-70γρ. σουσάμι

-2 ξυλάκια κανέλας

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-20γρ. αμμωνία

-250ml χυμό πορτοκαλιού

-200ml ελαιόλαδο

-260ml νερό

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι σιγά – σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

  • Σοκολατένιο γλυκό με μέλι

    400γρ. μπισκότα τύπου digestive 120γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, σε κυβάκια 175γρ. κουβερτούρα…
  • Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα

    Ζύμη -150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -80 γρ. άχνη ζάχαρη -40 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσ…
  • tartakia sokolata

    Ταρτάκια με σοκολάτα

    ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ – 125 γρ. βούτυρο – 60 γρ. ζάχαρη άχνη – 2 γρ. αλάτι (ψιλό) …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η αμερικάνικη εμπειρία επιχειρηματικότητας στο «Σπίτι Χατζιδάκι»

Ο Kurt F. Heiar, Λέκτορας του John Pappajohn Entrepreneurial Center στο Πανεπιστήμιο της I…