Αρχική Χωρίς κατηγορία Κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι νηστίσιμα

Κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι νηστίσιμα

0
koulourakia-portokali

-940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-460γρ. ζάχαρη

-1 βανιλίνη

-70γρ. σουσάμι

-2 ξυλάκια κανέλας

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-20γρ. αμμωνία

-250ml χυμό πορτοκαλιού

-200ml ελαιόλαδο

-260ml νερό

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι σιγά – σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

  • sokolatenia-mantarinopita

    Σοκολατένια μανταρινόπιτα

    5-6 μανταρίνια χυμό και φλούδες 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη καστανή 2 κούπες τσαγιού αλεύρι για…
  • Γαλατόπιτα με Πορτοκάλι

    – 1300 ml. γάλα Πλήρες – 30 γρ. Βούτυρο – 150 ml. χυμό πορτοκαλιού – 110 γρ. σιμιγδάλι ψιλ…
  • Κανταΐφι με κρέμα ανθότυρο και μέλι

    –1 συσκευασία κανταΐφι 450γρ. –225 γρ. βούτυρο –1200 γρ. ανθότυρο –150 ml. Γάλα –50 γρ. ζά…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Εβίβα» για την κατάργηση του φόρου στο κρασί

Χαιρετίζουν οι οινοπαραγωγοί την τροπολογία   Ο. Βουρβουκέλης: «Ο Ε.Φ.Κ. μας έκανε κακό σ’…