Αρχική Χωρίς κατηγορία Κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι νηστίσιμα

Κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι νηστίσιμα

0
koulourakia-portokali

-940γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-460γρ. ζάχαρη

-1 βανιλίνη

-70γρ. σουσάμι

-2 ξυλάκια κανέλας

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-20γρ. αμμωνία

-250ml χυμό πορτοκαλιού

-200ml ελαιόλαδο

-260ml νερό

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το αλεύρι σιγά – σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χ. Τοψίδης: Πρώτη, πλέον, σε εντάξεις ΕΣΠΑ με 504 εκ. ευρώ η Περιφέρεια ΑΜΘ

Εκδήλωση διαβούλευσης των δράσεων καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτ…