Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Έρχονται τα «Χελιδονίσματα»

Έρχονται τα «Χελιδονίσματα»

0

Το Μουσικό σχολείο Ξάνθης υποδέχεται μουσικά την Άνοιξη

Ένα πρωτότυπο και πολύ «μουσικό» τρόπο βρήκε το Μουσικό σχολείο Ξάνθης να υποδεχτεί την φετινή Άνοιξη. Οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου καλούν όλους σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτίου (ώρα 11:00) στην πλατεία Ελευθερίας, για να γιορτάσουν τα ¨Χελιδονίσματα». Εκεί μαζί με συμμαθητές τους από άλλες σχολικές μονάδες θα σχηματίσουν μια μουσική πομπή και θα περπατήσουν μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης.

Φτιάχνοντας μια μεγάλη όμορφη παρέα με πολύ μουσική διάθεση και κέφι και καλώντας τους Ξανθιώτες να παρευρεθούν, θα υποδεχτούν τον ερχομό της Άνοιξης, προαναγγέλλοντας  συμβολικά τον ερχομό των χελιδονιών και το τέλος του χειμώνα.

Παράλληλα με χορούς, τραγούδια και ποιήματα γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, προβάλλοντας την διάθεση δημιουργίας, ελπίδας και αναγέννησης στην γη, αλλά και τις καρδιές των ανθρώπων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για τα «Χελιδονίσματα» υπάρχουν αναφορές ακόμη και στην αρχαία Ελλάδα όπου και συνδέονται με «εαρινά κάλαντα» των παιδιών, της τότε εποχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος, με την υποστήριξη της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης και του Κέντρου Πολιτισμού δήμου Ξάνθης, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση από την μαθητική κοινότητα και ελπίζοντας στην μελλοντική καθιέρωση του σχολικού θεσμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…