Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εξαγγελίες Χατζηδάκη για μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου εταιρειών

Εξαγγελίες Χατζηδάκη για μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου εταιρειών

0

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε την Ξάνθη. Πρώτος σταθμός το Δ΄ Σ.Σ. Μήνυμα σεβασμού και εμπιστοσύνης στους στρατιωτικούς

 

Αιχμηρή κριτική προς την κυβέρνηση. Ουδέν σχόλιο για τις εσωκομματικές εκλογές και τα ψηφοδέλτια «Είμαστε έτοιμοι…», είπαν τα γαλάζια στελέχη της Ξάνθης

 

 

 

 Στην Ξάνθη περιόδευσε την Δευτέρα 12 Μαρτίου ο Αντιπρόεδρος τη ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης , καλεσμένος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜ.ΤΟ.)  της ΝΔ Ξάνθης προκειμένου να παραστεί και να είναι ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε το σχέδιο να οδηγήσουμε την Ελλάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Z-palace αργά το απόγευμα ενώ νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Μήνυμα σεβασμού και εμπιστοσύνης από Χατζηδάκη στους στρατιωτικούς του Δ’Σ.Σ.

Ο κ. Χατζηδάκης ξεκίνησε την περιοδεία του από την επίσκεψη στο Δ.Σ.Σ. όπου συναντήθηκε με τον υποδιοικητής (ο Διοικητής απουσίαζε). Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου η επίσκεψη του είχε σημειολογικό χαρακτήρα και όπως είπε: «Πέρασα από το Δ΄Σώμα Στρατού όπως ήταν υποχρέωσή μου και υπό την παρούσα συγκυρία η επίσκεψη είχε διπλή αξία καθώς μετέφερα το μήνυμα της ΝΔ του σεβασμού και της εμπιστοσύνης στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων». Αμέσως μετά μετέβη στον δήμο Μύκης όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικούς Συμβούλους στους οποίους επίσης μετέφερε το μήνυμα ότι: «Η ΝΔ πιστεύει σε μια πολιτική ευρωπαϊκή, αρμονικής συνύπαρξης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ξάνθης και μετέπειτα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. τον υποδέχθηκαν στο ΕΒΕ Ξάνθης. Ο κ. Χατζηδάκης συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και τοπικά στελέχη της ΝΔ. Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο κ. Χατζηδάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του επιχειρείν και για τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου και αντάλλαξε απόψεις με τους παρισταμένους.

Κ. Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση οδεύει προς τα αποδυτήρια»

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Χατζηδάκης πλαισιωνόταν από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ξάνθης κ. Ηλία Οικονόμου, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Νίκο Κιατίπη,  τον  Σύμβουλο Επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη και τον βουλευτή Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη. Παρά το γεγονός ότι έχει το προφίλ ενός μετριοπαθούς πολιτικού ο κ. Χατζηδάκης άσκησε αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «έχει πάρει διαζύγιο με την σοβαρότητα και την αλήθεια» ότι έχει «ρεκόρ στα ψέματα και την δημαγωγία και ότι με διάφορα τρικ προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητα της. Τη χαρακτήρισε μάλιστα «κυνική» τονίζοντας ότι έχει επιβάλλει 34 φόρους και μείωσε μόνο δύο, τον φόρο για τα κανάλια και τα καζίνο. Κατέληξε δε μ’ ένα ποδοσφαιρικό όρο και λόγω των ημερών: «Η κυβέρνηση οδεύει προς τα αποδυτήρια» για να τονίσει ότι έρχεται η ΝΔ εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι : «Θα κάνουμε μια νέα αρχή θ, θα νικήσουμε τον πόλεμο της γενιάς μας. Όχι με μεγάλα και ψεύτικα λόγια αλλά με ευθύνη και σοβαρότητα. Η ελπίδα δεν χάθηκε».

Μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ και  μείωση συντελεστή φορολόγησης 24% στις επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αυτό και σε αντιστοιχία με το πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ δεσμεύτηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 2 χρόνια και μείωση της φορολόγησης των Νομικών προσώπων στο 24%. Όπως διευκρίνισε αυτές οι μειώσεις φόρων είναι αδιαπραγμάτευτες με τους θεσμούς και από τη μείωση δαπανών. Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξουν κι άλλες μειώσεις φόρων που θα τεθούν σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η ΝΔ θα σεβαστεί τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας ωστόσο θα ζητήσει ισότιμη μεταχείριση με την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ιρλανδία: «Η ΝΔ καταλαβαίνει ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι μείζον ζήτημα και οι πόροι θα εξευρεθούν από τη μείωση δαπανών σε 9 τομείς. Η κυβέρνηση έχει εχθρότητα για τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πολιτικές και την επιχειρηματικότητα ενώ οι όποιες κινήσεις γίνονται συνοδεύονται από δηλώσεις αποδοκιμασίας, γιατί δεν τα πιστεύουν…», σημείωσε.

Θράκη κάντο όπως …Μεσσηνία

Αναφορικά με τα αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η περιοχή μας έχει μεγάλες δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν. Υπογράμμισε δε ότι ειδικά μέτρα για τη Θράκη αν ληφθούν αυτό θα γίνει μόνο με διαπραγμάτευση με τους δανειστές: “Υποχρέωσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε στο μέτρο του δυνατού όλα τα προβλήματα αλλά να βλέπουμε και τις ευκαιρίες. Η Θράκη έχει μεγάλες ευκαιρίες ακριβώς λόγω της θέσης της στο χάρτη, όχι μόνο γιατί είναι στα σύνορα αλλά και γιατί η φύση την έχει προικίσει. Σε πολλές περιοχές, όπως στη Μεσσηνία για παράδειγμα έχει αλλάξει ο χάρτης της οικονομίας χάρη στον τουρισμό και αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί στη Θράκη, καθώς πιστεύουμε στην Ελλάδα των ευκαιριών και της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Εθνικά θέματα: Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Με αφορμή ερώτηση για το συμβάν με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς στον Έβρο και τη διαχείριση του ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η ΝΔ υποστηρίζει την ειρηνική συνύπαρξη και  τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνία με Άγκυρα – Βρυξέλες – ΗΠΑ. Τόνισε δε την αναγκαιότητα να ενισχύσουμε την συνεργασία την Ε.Ε. και να  συνάψουμε μια πολυετή συμφωνία με τις ΗΠΑ ενώ επανέφερε την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον εκάστοτε Πρωθυπουργό: «Δεν πρέπει να μένουμε πίσω σε ένα βαλκανικό παρελθόν που δημιουργεί εχθρότητα και ανασφάλεια. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει σε ένα καθεστώς ευρωπαϊκό με ανοιχτούς διαύλους προς την Άγκυρα αλλά και προς τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ για να ενισχύει τις θέσεις της. Πρέπει επίσης να υπογράψουμε μια αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες».  Στο σημείο αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση για δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα που προέκυψε με τους στρατιωτικούς καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε «σύνηθες» συμβάν και ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμένος «ομηρία».

Ουδέν σχόλιο για τις εσωκομματικές εκλογές και τα ψηφοδέλτια

Σ’ ότι αφορά το κόμμα της ΝΔ ο κ. Χατζηδάκης ήταν πολύ φειδωλός. Απέφυγε να πει οτιδήποτε για τις εσωκομματικές διαδικασίες και για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν φέρνει καμία είδηση στην Ξάνθη. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανεργία των νέων ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως οι νέοι είναι απογοητευμένοι και ότι η κυβέρνηση τους έχει εξαπατήσει και συντηρεί ένα κλίμα μιζέριας ενώ αντίθετα η ΝΔ έχει λύσεις για τους νέους με βάση την λογική και την ευαισθησία. Τέλος ο κ. Χατζηδάκης είπε πως η ΝΔ είναι ανοιχτή σε μετεκλογικές συνεργασίες με κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό:  «Δεν είναι στόχος να κερδίσουμε μια εκλογική μάχη αλλά να αλλάξει η χώρα προς μια θετική εικόνα. Με αυτό το πνεύμα αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις και θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά ως επόμενη κυβέρνηση και γι αυτό θέλουμε να μείνουμε μακριά από το λαϊκισμό και τον ελιτισμό. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο της ευθύνης, της σοβαρότητας, των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών.», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

«Είμαστε έτοιμοι…», είπαν τα γαλάζια στελέχη της Ξάνθης

Μετά το πέρας στης συνέντευξης ακολούθησε η πολιτική εκδήλωση την οποία άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ κ. Ηλίας Οικονόμου. Παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος. Παρόντες επίσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, οι Δήμαρχοι Χ. Δημαρχόπουλος, Γ. Τσιτιρίδης, Θ. Μίχογλου, οι πρώην βουλευτές κύριοι Παυλακάκης και Μπηρόλ και εκπρόσωποι φορέων, πολιτευτές, στελέχη και μέλη της ΝΔ ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Γραμματέας του κόμματος Λ. Αυγενάκης. Να σημειώσουμε ότι απών ήταν ο κ. Α. Κοντός.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…