Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αγκινάρες αλά πολίτα με σουπιές

Αγκινάρες αλά πολίτα με σουπιές

0

-6 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση

-1 κιλό σουπιές καθαρισμένες, σε μερίδες

-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, χοντροκομμένα

-4 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες

-2 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, σε κύβους

-2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

-χυμό από 1-2 λεμόνια

-⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο

-1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

-αλάτι, πιπέρι

Αλείφετε τις αγκινάρες με λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις βάζετε στην άκρη. Σοτάρετε τις σουπιές στο μισό λάδι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 1½ φλιτζάνι νερό και τις αφήνετε να σιγοβράσουν περίπου για 20 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα λαχανικά: Σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τις αγκινάρες και τις πατάτες μέχρι να καλυφθούν καλά με το λάδι και να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε τα λαχανικά στις σουπιές που έχουν βράσει για 20 λεπτά και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά επιπλέον μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και οι αγκινάρες.

Διαλύετε το κορνφλάουρ στο χυμό του λεμονιού και το προσθέτετε στο φαγητό. Αφήνετε να βράσει λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε τις σουπιές με τα λαχανικά και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • elaiotyropsomo

    Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

    Για τη ζύμη -500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 κουτάκι μπίρα ξανθιά -2 κουτ. σούπας …
  • Κεκάκια με κανταΐφι και σύκα

    250γρ κανταΐφι 250γρ σύκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα 4 αυγά 250γρ γιαούρτι στραγγιστό 300…
  • Φασόλια φούρνου λευκά

    -500γρ. Φασόλια Γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς -½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο -1 μεγάλο κρεμμύδι, …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ελαιοτυρόψωμο με μπίρα

Για τη ζύμη -500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -1 κουτάκι μπίρα ξανθιά -2 κουτ. σούπας …