Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψητή κολοκύθα με σκόρδο και καρύδια

Ψητή κολοκύθα με σκόρδο και καρύδια

0

-600γρ. κολοκύθα

-6 σκελίδες σκόρδο

-100ml κρασί λευκό

-5 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

-1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο, χοντροτριμμένο

-240γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα

-80ml ελαιόλαδο

-1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

-αλάτι, μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή μπούκοβο

Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους 1εκ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα ταψί. Απλώνετε μέσα στο ταψί την κολοκύθα και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε σε ένα γουδί το σκόρδο, το ξίδι, το κρασί, το ψωμί και τα καρύδια και τα χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Σιγά σιγά ρίχνετε το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.

Ρίχνετε κουταλιές από τη σάλτσα πάνω στην κολοκύθα και τέλος πασπαλίζετε με πιπέρι ή μπούκοβο. Ψήνετε την κολοκύθα στο φούρνο για 20-30 λεπτά. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…