Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Κόπηκε η κορδέλα» του Κέντρου Κοινότητας Μύκης

«Κόπηκε η κορδέλα» του Κέντρου Κοινότητας Μύκης

1

Είναι το πρώτο Κέντρο που εγκαινιάζεται στο νομό μας – Παρόντες οι βουλευτές Ζεϊμπέκ – Γιαννακίδης

 

Καπζά: « Το Κέντρο θα εξυπηρετεί και θα απευθύνεται και σε ειδικότερες πληθυσμιακές ομάδες του δήμου που βιώνουν φαινόμενα απόλυτης φτώχειας»

Ζεϊμπέκ: «Η δομή αυτή είναι βήμα προς την υλοποίηση του κοινωνικού κράτους…»

Γιαννακίδης: «Έρχονται καλύτερες μέρες…»

 

 

Άνοιξε το πρώτο Κέντρο Κοινότητας στο νομό μας, με τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μύκης που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι στην Σμίνθη. Την κορδέλα έκοψαν ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά μαζί με τους βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθη Γιαννακίδη ενώ παρών ήταν ο πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, η αστυνομική αρχή του Α.Σ. Εχίνου, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.

 

Καπζά: « Το Κέντρο θα εξυπηρετεί και θα απευθύνεται και σε ειδικότερες πληθυσμιακές ομάδες του δήμου που βιώνουν φαινόμενα απόλυτης φτώχειας»

Απευθυνόμενος στους συνδημότες του ο κ. Καπζά τόνισε την αναγκαιότητα της λειτουργίας αυτής της δομής για το δήμο Μύκης καταδεικνύοντας παράλληλα πόσο θα διευκολυνθεί η καθημερινότητα των δημοτών: «Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια δομή που θα λειτουργεί στην έδρα του δήμου Μύκης, στελεχωμένη με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό όπου σε άμεση συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Μύκης στοχεύει στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του δήμου που έχουν δυσκολία κάλυψης βασικών αναγκών διαβίωσης , πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, σε άτομα που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, στις ομάδες εκείνες του πληθυσμού που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και βλέπουν μέρα με την μέρα το επίπεδο διαβίωσή τους να φθίνει. Η δράση του κέντρου Κοινότητας θα απευθύνεται και σε ειδικότερες πληθυσμιακές ομάδες του δήμου που βιώνουν φαινόμενα απόλυτης φτώχειας. Επιπλέον μέσα από την λειτουργία του Κέντρου θα γίνεται η καταβολή στους δικαιούχους του κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης».

Ζεϊμπέκ: «Η δομή αυτή είναι βήμα προς την υλοποίηση του κοινωνικού κράτους…»

Ο βουλευτής κ. Ζεϊμπέκ επεσήμανε πως η δομή αυτή είναι βήμα προς την υλοποίηση του κοινωνικού κράτους που επιδιώκει να χτίσει η κυβέρνησης. Είπε μάλιστα πως επρόκειτο να έρθει να το εγκαινιάσει η υπουργός κα Φωτίου αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσε: «Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του κοινωνικού κράτους που σκοπεύουμε να χτίσουμε. Μέσω του Κέντρου Κοινότητας οι πολίτες θα έχουν απευθείας σύνδεση με τον δήμο, με την περιφέρεια , την κυβέρνηση. Θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τα προγράμματα που τρέχουν, στα προνοιακά επιδόματα δεν θα χρειάζεται διαμεσολάβηση τρίτων . Ο πολίτης θα ξέρει αν δικαιούται να πάρει το ΚΕΑ, αν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας, για τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα. Είναι σαν ειδικευμένο ΚΕΠ, δεν πιστοποιεί έγραφα, όμως λύνει προβλήματα στην σχέση του πολίτη με το δημόσιο. Μέχρι στιγμής με τα Κέντρα Κοινότητας έχουν συνδεθεί με δύο υπουργεία όμως αργότερα θα συνδεθούν και άλλα και έτσι ο πολίτης θα γνωρίζει που να κατευθυνθεί για την σύνταξή του, το εφάπαξ του κ.λ.π. Είναι ένα μεγάλο άλμα στο πως οραματιζόμαστε εμείς τη σχέση του πολίτη με το κράτος».

Γιαννακίδης: «Έρχονται καλύτερες μέρες…»

Ο κ. Γιαννακίδης από την πλευρά του υπερθεμάτισε σ’ ότι αφορά την χρησιμότητα του Κέντρου, τονίζοντας παράλληλα την πεποίθηση του ότι έρχονται καλύτερες μέρες και ότι αυτή η κυβέρνηση παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε κατάφερε να κρατήσει όρθιες και να αναπτύξει κοινωνικές δομές. Ανέφερε δε πως το γεγονός ότι είναι το πρώτο Κέντρο κοινότητας που εγκαινιάζεται στο νομό οφείλεται και στο δήμαρχο που «πίεσε και ελπίζουμε να συνεχίζει να πιέζει για το καλό του δήμου του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το Κέντρο βρίσκεται στο κέντρο της Σμίνθης και απασχολεί 3 άτομα προσωπικό

Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο Κοινότητα του δήμου Μύκης στεγάζεται σε ένα νεόδμητο κτήριο στο κέντρου της Σμίνθης έχει ευρύχωρους χώρους και εξοπλισμό. Έχει στελέχωση από τρία άτομα, Τρία άτομα κοινωνική λειτουργό, γραμματέα και ψυχολόγο. Η λειτουργία του Κέντρου έχει ενταχθεί στο Ε.Π. της ΑΜ – Θ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) με προϋπολογισμό 319.834,10 ευρώ συνολικής διάρκειας 5 ετών και χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…