Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ασπροπρόσωπος» ο Φλεβάρης στα ορεινά του νομού

«Ασπροπρόσωπος» ο Φλεβάρης στα ορεινά του νομού

0

40 πόντους χιόνι στο Δασικό χωριό – Έπεσαν δύο δέντρα από την χιονόπτωση. Προκλήθηκε διακοπή ρεύματος

 

Χιόνι στα ορεινά του δήμου Μύκης – Ανοιχτό όλο το δημοτικό οδικό δίκτυο

Ανοιχτός ο δρόμος των Θερμών – Αγ. Κωνσταντίνος – Χρειάζονται αλυσίδες και προσοχή

 

 

«Ασπροπρόσωπο» …ανέλαβε να βγάλει τον Χειμώνα ο Φλεβάρης αφού κατά γενική ομολογία στην περιοχή μας τουλάχιστον ζήσαμε από τους πιο ήπιους χειμώνες της τελευταίας 5ετίας. Έτσι μετά από μια παρατεταμένη περίοδο Αλκυονίδων ημερών που διήρκησαν όλο τον Γενάρη και το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, το περασμένο Σαββατοκύριακο η ορεινή ζώνη του νομού μας ντύθηκε στα λευκά.

40 πόντους χιόνι στο Δασικό χωριό – έπεσαν δύο δέντρα – κόπηκε το ρεύμα

Οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου στο Δασικό χωριό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μπόλικο χιόνι. Όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος το χιόνι που έπεσε από το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε και το Σάββατο στο Δασικό χωριό έφτασε στους 40 πόντους ενώ από τη σφοδρή χιονόπτωση έπεσαν 2 δέντρα σε κολώνες της ΔΕΗ το βράδυ της Κυριακής και προκάλεσαν και την διακοπή ρεύματος στο βράδυ του Σαββάτου. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως στην περιοχή του Λειβαδίτη και τα τελευταία 15 χιλιόμετρα προς το Δασικό χωριό η μετακίνηση γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Μηχανήματα του δήμου έκανα εκχιονισμό σ’ όλο το ορεινό οδικό δίκτυο. Χθες Δευτέρα η χιονόπτωση είχε σταματήσει και η θερμοκρασία είχε ανέβει στου 1 – 2 βαθμούς ενώ αποκαταστάθηκε η βλάβη στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Χιόνι στα ορεινά του δήμου Μύκης

Λευκές μέρες και λευκές νύχτες έζησαν οι κάτοικοι στα ορεινά χωριά του δήμου Μύκης όπως ο Κένταυρος, Πάχνη, Δημάριο, Κίδαρις, Κοτύλη και Διάσπαρτο. Η χιονόπτωση ωστόσο δεν δημιούργησε προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των οικισμών αφού ο δήμος Μύκης με το εκχιονιστικό του μηχάνημα φρόντισε να μείνει ανοιχτό όλο το οδικό δημοτικό δίκτυο. Χθες η θερμοκρασία ήταν μεταξύ 2 και 3 βαθμών ενώ το βράδυ επικρατεί παγετός και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς που δεν κινούνται με αλυσίδες, Ο δήμος Μύκης όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος κ. Τζεμήλ Καπζά είναι σε επιφυλακή ρίχνοντας αλάτι ώστε να παραμείνει ανοιχτό το δίκτυο καθώς ενδέχεται να υπάρξει επιδείνωση του καιρού στις επόμενες μέρες.

Ανοιχτός ο δρόμος των Θερμών – Αγ. Κωνσταντίνος

Με ανακοίνωσή της στις 11/2 η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ συνέστησε χρήση αλυσίδων στην Ε.Ο. Ξάνθης – Αγίου Κωνσταντίνου, από το 35ο χλμ έως το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Αγίου Κωνσταντίνου και στην Δημοτική οδό Άνω Καρυοφύτου – Λειβαδίτη – Δασικού Χωριού. Όπως μας ενημέρωσε χθες Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης εκχιονιστικό της περιφέρειας έχει καθαρίσει την Εθνική οδό Θερμών – Αγ. Κωνσταντίνος, ωστόσο χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς και αλυσίδες ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…