Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αναβλήθηκε για τις 22/1/2019 η δίκη του Θ. Καλαϊτζή

Αναβλήθηκε για τις 22/1/2019 η δίκη του Θ. Καλαϊτζή

0
kalaitzis-theo

Συνήγορος υπεράσπισης, Σ. Γιαλάογλου: «Υπάρχουν πολλές ελπίδες για τον Θ. Καλαϊτζή στο Εφετείο»

 

Ο Θ. Καλαϊτζής πρωτόδικα στις 15 Οκτωβρίου του 2016 είχε καταδικαστεί με κάθειρξη δις ισόβια, για υπεξαίρεση και απάτη στην ΕΑΠΑΞ

 

Αναβολή δόθηκε από το Εφετείο Θράκης στην πολύκροτη υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και διευθύνων σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ, Θεολόγο Καλαϊτζή. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Ιανουαρίου 2019.

kalaitzis-diki-joul16Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλαϊτζής πρωτόδικα στις 15 Οκτωβρίου του 2016 είχε καταδικαστεί με κάθειρξη δις ισόβια, για υπεξαίρεση και απάτη στην ΕΑΠΑΞ. Το Δικαστήριο, ευθυγραμμίστηκε με την πρόταση του Εισαγγελέα και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για υπεξαίρεση και απάτη στην υπηρεσία εξαιτίας του ελλείμματος του 1.483.128 € στην ΕΑΠΑΞ, που κατέγραψαν στο πόρισμά τους οι δύο Οικονομικοί Επιθεωρητές. Επίσης, καταδίκασε τον τότε οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης Γιώργο Δερέ σε 12 χρόνια κάθειρξη για χρήση πλαστού εγγράφου. Αμφότεροι αθωώθηκαν για το αδίκημα της πλαστογραφίας, με τη διαβάθμιση της ηθικής και φυσικής αυτουργίας αντίστοιχα. Μια ποινή που προκάλεσε σοκ και δέος στους αυτοδιοικητικούς κύκλους αλλά και στην τοπική κοινωνία.

 

gialaoglou-stΣ. Γιαλάογλου: «Υπάρχουν πολλές ελπίδες για τον Θ. Καλαϊτζή στο Εφετείο»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Καλαϊτζή κ. Στέργιος Γιαλάογλου ερωτηθείς από το «Ε» αν εκτιμά πως υπάρχουν ελπίδες για τον πελάτη του στο Εφετείο είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πολλές ελπίδες. Πιστεύω ότι η απόφαση του Εφετείου θα κάνει πολλούς πολιτικούς και δημοσιογράφους που έσπευσαν να λοιδορήσουν τον Θ. Καλαϊτζή με άδικες και αστήριχτες δικαιολογίες να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…