Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεμμυδόσουπα

Κρεμμυδόσουπα

0

-1 κιλο κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

-60ml ελαιόλαδο

-100γρ. βούτυρο

-100ml κρέμα γάλακτος

-100ml ζωμό πουλερικών

-60γρ. προσούτο

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.  Προσθέτετε και το βούτυρο, την κρέμα και το ζωμό και αφήνετε τη σούπα να βράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τη χτυπάτε στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει βελουτέ.

Τοποθετείτε σε μια λαδόκολλα το προσούτο και το ψήνετε για 10 λεπτά στους 170°C. Σερβίρετε τη σούπα αμέσως μοιράζετε από πάνω το τραγανό προσούτο σε κομμάτια και ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου. Αν θέλετε προσθέτετε κάποιο μυρωδικό, φύλλα θυμαριού, μυρώνια ή ότι άλλο θέλετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…