– 350γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 350γρ. φαρίνα πορτοκάλι
– 350γρ. καστανή ζάχαρη
– 5 μεγάλα αβγά
– 150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα
– 200γρ. κουβερτούρα σε Σταγόνες
– 200γρ. cranberries
– 200γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένους
– 100γρ. κερασάκια γλασέ ή γλυκό του κουταλιού, ψιλοκομμένα
– ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
– 4 κουτ. σούπας κονιάκ
Για τη διακόσμηση
– ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
– λεπτές φέτες πορτοκάλι
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τηνκαστανή ζάχαρη για 5-6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτετε ένα ένα τα αβγά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε την κουβερτούρα σε αταγόνες, τα αμύγδαλα, τα cranberries, τους χουρμάδες, τα κερασάκια, το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε από σουρωτήρι τη φαρίνα Πορτοκάλι, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα για κέικ, αδειάζετε μέσα το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κέικ τη λάμα ενός μαχαιριού και αν βγει καθαρή τότε το κέικ είναι έτοιμο. Ξεφορμάρετε το κέικ προσεκτικά σε πιατέλα, αφήνετε να κρυώσει καλά, πασπαλίζετε αν θέλετε με άχνη ζάχαρη, διακοσμείτε με φέτες πορτοκαλιού.