Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απασχόληση Αρχίζει σήμερα η επιδότηση της πρώτης πρόσληψης από τον ΟΑΕΔ

Αρχίζει σήμερα η επιδότηση της πρώτης πρόσληψης από τον ΟΑΕΔ

0

Αρχίζει από σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών» που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

  • Άνεργοι ηλικίας 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

Η διάρκεια του συνολικού προγράμματος ανέρχεται:

  • Στους 18 μήνες για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας έως 29 ετών.
  • Στους 12 μήνες για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω.

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

  1. Ατομικοί επιχειρηματίες ηλικίας έως 35 ετών που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό.
  2. Επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στο εταιρικό ή μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών, με ποσοστό άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά).
  3. Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στις οποίες την πλειοψηφία των μεριδίων άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά), κατέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο δικαιούχος επιθυμεί να δημιουργήσει περισσότερες από μία θέσεις απασχόλησης, μπορεί να ενταχθεί για το σύνολο των θέσεων στο πρόγραμμα, εφόσον προβεί σε πρόσληψη του προσωπικού ταυτόχρονα.

Οι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr). Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι Πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (εφόσον έχουν παραλάβει κλειδάριθμο από το ΚΠΑ2 της περιοχής τους) και να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι δυνητικά δικαιούχοι που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν επιδοτούμενο προσωπικό σε υποκατάστημά τους, θα υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής στο ΚΠΑ αρμοδιότητας του υποκαταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν της πάγιας διαδικασίας υπόδειξης υποψηφίων μέσω των εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες –επιχειρήσεις να αναζητούν οι ίδιοι τους υποψηφίους για πρόσληψη ανέργους απευθείας μέσα από τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες, οι οποίες δίνουν πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού σημειώματος των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων, µε βάση την ειδικότητά τους, την περιοχή στην οποία διαμένουν, αλλά και σε πληροφορίες για την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕ∆, να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης, να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους µέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα µας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι οφείλουν, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, να συμπληρώσουν ή να επικαιροποιήσουν το Βιογραφικό τους Σημείωμα, είτε ως πιστοποιημένοι χρήστες µε τη χρήση κλειδαρίθμου µέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, είτε µε τη συνεργασία Εργασιακού Συμβούλου στα ΚΠΑ2 ΟΑΕ∆.

Η δαπάνη για την εφαρμογή του προγράμματος προβλέπεται να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

 

 taxydromos

ΕΛΤΑ Courier: Πράσινο φως για 100 μόνιμες προσλήψεις

 

 

Σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου προχωρούν τα ΕΛΤΑ Courier. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ

Όπως προκύπτει από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε», που συνεδρίασε στις 12-01-2018 και μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικής και Διοικητικής Λειτουργίας, καθώς και τις απόψεις του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του αποφάσισε νε εγκρίνει 100 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η έγκριση αφορά την πρόσληψη εκατό (100) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης αλλά και να εγκρίνει τις θέσεις εργασίας του προσωπικού παραγωγής ανά ειδικότητα, με βάση το πιστοποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ και τον Κανονισμό Οργάνωσης και Εσωτερικής Λειτουργίας της Εταιρείας και το καθημερινά εκτελούμενο έργο που διαμορφώνεται από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών. Παράλληλα το ΔΣ της θυγατρικής των ΕΛΤΑ αναθέτει στο Διευθύνοντα Σύμβουλο για την υπογραφή όλων των απαιτούμενων σχετικών εγγράφων για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Οι ειδικότητες και τα προσόντα που θα προβλέπει η προκήρυξη για την ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ είναι:

 

 

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 2.000 ατόμων με αναπηρίες, απεξαρτημένων ή αποφυλακισμένων

 

 

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών. Αφορά την απασχόληση σε θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών. Συγκεκριμένα, ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Πού απευθύνεται το Πρόγραμμα ΟΑΕΔ

To πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Όπως ορίζονται στο άρθρο 3 του ν. 4430/2016 (Α’ 205), και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Επίσης, απευθύνεται και σε επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού για την απασχόληση των προαναφερθέντων κοινωνικών ομάδων.

Μέσω του προγράμματος ΟΑΕΔ επιχορηγείται η απασχόληση των ατόμων αυτών αρχικώς για δώδεκα (12) μήνες. Παρέχεται η δυνατότητα δύο επεκτάσεων του χρόνου επιδοτούμενης απασχόλησης για άλλους δώδεκα (12) συν άλλους δώδεκα (12) μήνες. Η επιχορήγηση για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελούμενων ανέργων ανέρχεται στο 70% του μισθολογικού και μη κόστους και μέχρι του ποσού των 700 ευρώ μηνιαίως για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση. Ενώ, μέχρι του ποσού των 350 ευρώ μηνιαίως για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στo πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr http://ait.oaed.gr ) αίτηση υπαγωγής – υπεύθυνη δήλωση.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι 20.000 προσλήψεις ανέργων με επιδότηση 500 ευρώ το μήνα

 

Άμεσα θα ανοίξουν ηλεκτρονικά στο oaed.gr οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης προσλήψεων ανέργων με όνομα «πρώτη πρόσληψη». Ο ΟΑΕΔ αναμένεται σήμερα να εκδόσει την προκήρυξη και να γνωστοποιήσει την έναρξη υποβολής. Σύμφωνα με την προκήρυξη, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ παρέχει επιχορήγηση σε αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για την πρώτη πρόσληψη ανέργων σε θέσεις μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης. Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγήσει το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.),που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας, μέσω της ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Απασχόληση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (…