Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

0

«Βελούδινη» αλλαγή
Εδώ και λίγες ημέρες στην πόλη μας είχαμε μια σιωπηλή, «βελούδινη» αλλαγή.  Αποχώρησε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκη, Θάνος Καφόπουλος και στη θέση του ανέλαβε ο Αντώνης Παπακώστας. Δεν γνωρίζουμε το νέο διπλωμάτη κι ελπίζουμε αυτό να γίνει κάποια στιγμή, αφού βέβαια ολοκληρώσει την ενημέρωσή του.
Κατά τα λοιπά, ως υπεύθυνος ενός ευαίσθητου τομέα της δημόσιας ζωής, πιστεύουμε ότι θα εργαστεί επ’ ωφελεία του τόπου και της πατρίδος.
-Ευχές για επιτυχία.
Γ.Δ.

Είναι τόσο άδικο…
Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Σμίνθης αλλά και της Ξάνθης από την τραγική μοίρα του 18χρονου κοριτσιού που ο ίδιος της ο πατέρα της έκοψε το νήμα της ζωής της επειδή δεν ενέκρινε τη σχέση με έναν νεαρό! Αυτό ήταν το «έγκλημά» της το οποίο πλήρωσε με την ίδια της ζωή η άτυχη κοπέλα! Πόσο άδικο είναι αλήθεια … τόσο που δεν μπορεί κανείς εύκολα να βρει τις κατάλληλες λέξεις να εκφράσει την αδικία! Ένα κορίτσι  που δεν γνώρισε τη μητέρα της καθώς αυτοκτόνησε όταν ήταν νεογέννητη … και παρόλα αυτά πήγαινε σχολείο με τη στήριξη της αδελφή της. Ένας πατέρας με ψυχολογικά προβλήματα …που ωστόσο πήρε άδεια από το Ψυχιατρείο και έκανε έγκλημα!
Πόσο κρίμα …πόσο κρίμα για την κοπέλα!
Μ.Ξ.

Επίθεση στο Εφετείο και στην ΕΣΗΕΜ-Θ
Νέες επιθέσεις αγνώστων σε βάρος των γραφείων της Συνδικαλιστικής Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στη Θεσσαλονίκη και στο Εφετείο Αθηνών.
Και οι δύο επιθέσεις των «αγνώστων»  έχουν προφανή συμβολικό χαρακτήρα και σηματοδοτούν νέους στόχους που είναι η ενημέρωση γενικά (έντυπη και ηλεκτρονική) και η Δικαιοσύνη. Καταδικαστέες και οι δύο χωρίς αμφιβολία.
Οι επιθέσεις αυτές στρέφονται κατά της Ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης από τη μία και του ενός από τους τρεις πυλώνες του Κράτους, της Δικαιοσύνης. Καίριες επιλογές από κάθε άποψη και ιδιαίτερα κρίσιμοι για τη λειτουργία μιας ευνομούμενης Πολιτείας.
Γ.Δ.

Απόκριες του 1999, Σάββατο. Το μεγαλύτερο Σαραγλί από το Ζαχαροπλαστείο ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Μήκος 340μ από την πλατεία (αρχείο Εφημ. Εμπρός)

Δυο λόγια
Γνωρίζοντας τη σεμνότητα του ανδρός, αποφύγαμε την αναφορά στο βιογραφικό του Ξανθιώτη συγγραφέα της μειονότητας Αϊτίν Ομέρογλου. Επειδή όμως δεχτήκαμε ερωτήσεις για το ποιος είναι, παραθέτουμε λίγα στοιχεία.
Ο Ομέρογλου είναι γέννημα-θρέμμα της Ξάνθης όπου και ζει μόνιμα με τη σύζυγό του. Έχει Πανεπιστημιακή μόρφωση με σπουδές στη Γερμανία και έχει συγγράψει αρκετά βιβλία για τα ελληνοτουρκικά θέματα και τις σχέσεις των δύο χωρών. Είναι υπέρ της συνέχισης της φιλίας μεταξύ των δύο γειτονικών λαών, μίας φιλίας που οικοδομήθηκε από τους Βενιζέλο και Ατατούρκ.
Γ.Δ.

 

Κι αυτοί…χτενίζονται
Γεμάτος χαρά και ικανοποίηση ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης ενημέρωσε τους Ξανθιώτες μέσω FB ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τον ανδριάντα του Κων/νου Καραμανλή. Έτσι λοιπόν, τα μάθατε τα νέα οι Ξανθιώτες. Δεξιοί, Κεντρώοι κι Αριστεροί. Και φαντάζομαι πως είστε πλέον γεμάτοι χαρά και υπερηφάνεια, τρομάρα μας. Όταν η αγορά βογκάει, όταν ο συνταξιούχος παραμιλάει από τα «κοψίματα», όταν ο τόπος μένει στάσιμος και η ανεργία αυξάνεται, κάποιοι…χτενίζονται.
Ας κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν, σιωπηλά και χωρίς φανφάρες. Ο κόσμος έχει προβλήματα, επιβιώνει δύσκολα, καθόλου δεν τον ενδιαφέρει ο ανδριάντας του Εθνάρχη.
-Επιτέλους ας σοβαρευτούμε σ’αυτόν τον τόπο.
Γ.Δ.

Εκρηκτικό μείγμα
Θα το ξαναπούμε: Η ανοχή στην εκτροπή δημιουργεί προηγούμενο. Η κυβέρνηση σήμερα βρίσκεται ενώπιον μιας κρίσιμης από κάθε άποψη κατάστασης εξαιτίας των τελευταίων επιθέσεων προς θεσμούς που την τοποθετούν προ σοβαρού διλήμματος, πώς να αντιδράσει.
Από τη μια καλείται να «λησμονήσει» το δικό της παρελθόν που ουσιαστικά εξέθρεψε τους «δεν πληρώνω» και διάφορους μπαχαλάκηδες και κάλυπτε «τα παιδιά»  και τους Ρουβίκωνες.
Από την άλλη, μέρα με τη μέρα διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, αποστρέφεται και καταδικάζει και τις ενέργειες αλλά και την συγκάλυψη αυτών. Ήδη το θέμα της ασφάλειας της περιουσίας και της ζωής των πολιτών βρίσκεται πρώτο στις σχετικές έρευνες. Αυτή δε η έλλειψη, τροφοδοτεί με ψηφοφόρους τη Χρυσή Αυγή.
Προφανώς είναι ζημιωμένη η κυβέρνηση από την ανοχή που δείχνει προς τους ανθρώπους αυτούς που ανενόχλητοι καταστρέφουν περιουσίες και απειλούν πολίτες. Μαζί με τους κοινούς ποινικούς αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που δυστυχώς βιώνει ο απλός Έλληνας χωρίς να φταίει.
Γ.Δ.

Το προξενιό απέδωσε. Ένα κουίζ
Ο «απείθαρχος» κλήθηκε σε συνάντηση στην οποία ανταποκρίθηκε χωρίς αντίρρηση.  Εξάλλου την προσδοκούσε.  Γι’ αυτό και εμφανιζόταν ως απείθαρχος. Είχε σχέδιο ο ερίφης. Εκεί λοιπόν οι ομοτράπεζοι, έπεισαν για άλλη μια φορά, με το αζημίωτο βέβαια, να μην ξεχνιόμαστε διότι εκεί είναι όλο το ζουμί, να αλλάξει ρότα. Και βέβαια το δέχτηκε, διότι το αντίτιμο της πειθούς ήταν ικανοποιητικό. Κι έτσι, τόσο απλά, ο απείθαρχος έγινε πειθαρχημένος. Δηλαδή υποστηρικτής. Και το προξενιό έκλεισε όμορφα κι ωραία. Και η κοινωνία που τα κατάλαβε όλα αυτά, γελάει με τα νέα καμώματα του πειθαρχημένου.  Που πλέον τον μάθαν όλοι στην αγορά για το «σθένος» του που αλλάζει αμέσως.
Αλλά δεν φταίει αυτός. Φταίει το χρώμα του χρήματος και οι προξενητές, που κι αυτοί πλέον είναι γνωστοί στην κοινωνία.
-Καλά Χριστούγεννα και όποιος βρει τη λύση του κουΐζ, κερδίζει δωρεάν ετήσια συνδρομή στο  ΕΜΠΡΟΣ.
Γ.Δ.

Πορευόμαστε…
Ανάμεσα στα επιδόματα και τις συντάξεις της πείνας πορεύεται η χώρα με την κυβέρνηση του ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Μια το επίδομα, μια η σύνταξη, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες «αναστενάζουν» μπροστά στα ΑΤΜ!!
Όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια ήταν στις πορείες και στους δρόμους και τώρα στέκονται για να πάρουν λίγα ευρώ και δεν μιλάνε, επιδοματούχοι χωρίς ελπίδα.
Ο.Σ.

Κινδυνεύουν οι καταθέσεις!
Στην προειδοποίηση ότι υπάρχει κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων, αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί προχώρησε ο απερχόμενος επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας. «Αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες και θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση και κούρεμα καταθέσεων σύμφωνα με τα δεδομένα», υπογράμμισε ο κ Λιαργκόβας. Ανέφερε δε, ότι οι κυβερνήσεις πάντα ανέβαλαν τις μεταρρυθμίσεις για αργότερα αλλά το αργότερα έφτασε και πρέπει να γίνουν πολλά μέχρι το κλείσιμο του προγράμματος. «Θα είναι δύσκολο να έχουμε θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς δεν έχουμε επενδύσεις» πρόσθεσε ενώ εξέφρασε τον φόβο του ότι θα παγιδευτούμε σε χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στασιμότητα.
Επιμένει να υπενθυμίζει τη σκληρή πραγματικότητα ο κύριος Λιαργκόβας, να χαλάει το success story της κυβέρνησης και γι’ αυτό έχει γίνει –μαζί με τον κύριο Στουρνάρα- ενοχλητικός στο Μαξίμου και έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Τον Στουρνάρα όσο κι αν προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια, δεν έχει βρει ακόμα τη φόρμουλα να τον κάνει να σιωπήσει η κυβέρνηση. Είναι γνωστό άλλωστε το μοτο της: «Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα», και γι’ αυτούς που επιμένουν να την εκφράζουν…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…