Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα θύματα πληρώνουν την «κομπίνα» των πλαστών οικοδομικών αδειών

Τα θύματα πληρώνουν την «κομπίνα» των πλαστών οικοδομικών αδειών

0

Του πήραν τα λεφτά και του έδωσαν πλαστή οικοδομική άδεια – Δεν το γνώριζε μέχρι να κάνει την μεταβίβαση του σπιτιού του – Αθωώθηκε στα δικαστήρια ο γιος του

Ο ανύπαρκτος κ. Ιωακειμίδης ….και το «Colpo Grosso» του ’90 στο νομό μας που δεν διερευνήθηκε ποτέ

Θύματα ενός τεράστιου «Colpo Grosso» με πλαστές οικοδομικές άδειες που είχε στηθεί πριν χρόνια στο νομό μας, συνεχίζουν να είναι πολλοί συμπολίτες μας μουσουλμάνοι κυρίως από την ορεινή περιοχή. Όχι μόνο πλήρωσαν για να βγάλουν άδειες αλλά πολλοί μαθαίνουν ότι αυτές είναι πλαστές όταν κάθονται στα εδώλια ως κατηγορούμενοι μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη, ενώ είναι θύματα!

Του πήραν τα λεφτά και του έδωσαν πλαστή οικοδομική άδεια – Δεν το γνώριζε μέχρι να κάνει την μεταβίβαση του σπιτιού του

Μια τέτοια περίπτωση εκδικάστηκε την Παρασκευή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την απολογία του κατηγορούμενου και την αγόρευση της συνηγόρου υπεράσπισης  κας Λίτσας Μιχαηλίδου, ο πατέρας του κατηγορούμενου έφυγε 18 χρονών από το χωριό τους στην ορεινή περιοχή και δούλευε στα ναυπηγεία σε χώρες του εξωτερικού.  Μόνο του όνειρο να χτίσει ένα σπίτι για την οικογένειά του. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς σε οικόπεδο μέσα στον οικισμό. Κίνησε όλη τη διαδικασία να βγάλει οικοδομική άδεια και κάποια στιγμή την είχε στα χέρια του με υπογραφές από την Πολεοδομία Ξάνθης.

Ο ανύπαρκτος κ. Ιωακειμίδης ….

Τα χρόνια πέρασαν και ο πατέρας ήθελε να κάνει μεταβίβαση του σπιτιού στον γιο του. Στη διάρκεια της διαδικασίας αποκαλύφθηκε ότι η οικοδομή άδεια ήταν πλαστή! Τότε του ασκήθηκε αυτεπάγγελτα δίωξη. Στην ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι ο Μηχανικός που είχε υπογράψει με το όνομα «Ιωακειμίδης» ήταν ένα ανύπαρκτο πρόσωπο όπως και οι σφραγίδες της πολεοδομίας. Στην δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας και ο πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας Ξάνθης κ. Νικολόπουλος. Η κα Μιχαηλίδου υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε δόλο αλλά άγνοια και ότι ο ίδιος και ο πατέρας του είναι θύματα απάτης όπως επίσης και ότι το σπίτι τους είναι εντός του οικισμού και καθ’ όλα νόμιμο. Η πρόεδρος της έδρας κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο.

Δεν διερευνήθηκε ποτέ αυτή η υπόθεση

Μιλώντας στο «Ε» η κα Μιχαηλίδου υποστήριξε πως η ορεινή περιοχή βρίθει από πλαστές άδειες και αυτά είναι τα αποτελέσματα της «μηχανής» εξαπάτησης με τις πλάστες άδειες  που είχε στηθεί και δεν διερευνήθηκε ποτέ επειδή έπαυσε η δίωξη λόγω θανάτου του διωχθέντα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxatnthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…