Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Πρόσωπα & Γεγονότα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

0

Κάτι μαγειρεύεται και κάτι κινείται

Στο μαγειρείο της δημοτικής κουζίνας κάτι ετοιμάζεται για να ψηθεί. Εάν τελικά το παρασκεύασμα θα μπει στο φούρνο ακόμη άγνωστο. Όμως το μαγείρεμα έχει αρχίσει και οι μάγειροι βάζουν τα «υλικά» προς το παρόν επάνω στο τραπέζι για να δουν πως θα προχωρήσει η παρασκευή αυτού που ετοιμάζουν και πως θα το δεχτούν αυτοί που θα δοκιμάζουν το τελικό παρασκεύασμα εάν είναι νόστιμο και το αποδέχεται ο λαός ή άνοστο οπότε πάει για τα σκουπίδια και δώθε πάνε τα σχέδια.

Τώρα για ν’αφήσουμε τα υπονοούμενα, θα πούμε ότι όντως «κάτι», κάποιοι, κάπου, μαγειρεύουν το πιάτο για το δήμο Ξάνθης κυρίως. Το έχουν ξανακάνει εξάλλου το μαγείρεμα και κατά το παρελθόν και το αποτέλεσμα δεν τους βγήκε. Δεν άρεσε το τελικό προϊόν στο λαό. Διαπίστωσαν ότι ο λαός μάλιστα δυσανασχέτησε πάρα πολύ. Γι’αυτό εγκαίρως και για να προλάβουν τα χειρότερα για όλους, σήκωσαν τα μανίκια ετοιμάζοντας τις συνταγές.

Ήδη είναι έτοιμη μία «συνταγή» που σερβιρίστηκε μάλιστα για να δουν την αποδοχή ή όχι εκ μέρους του λαού.  Προσεχώς πάντως θα σας έχουμε περισσότερα. Υπομονή.

Γ.Δ.


Δημοσιογράφοι Περιφερειακών Μέσων

Πολύ καλά τα πήγαν στο ντιμπέιτ προχθές οι δημοσιογράφοι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης.  Κι αυτό δεν είναι μια απλή συναδελφική στήριξη, αλλά αποτελεί παραδοχή τόσο αυτών των εννέα που συμμετείχαν στο ντιμπέιτ όσο και όσων το παρακολούθησαν. Απηύθυναν σύντομες και «καθαρές» ερωτήσεις προς τους υποψήφιους αρχηγούς του νέου φορέα της Δημοκρατικής παράταξης, χωρίς να χαριστούν σε κανένα.

Η σωστή άσκηση της δημοσιογραφίας, η τήρηση των κανόνων που διέπουν ένα ντιμπέιτ, κέρδισαν προς όφελος όλων. Συμμετεχόντων και θεατών.

Γ.Δ.


Δικαστικό

Ποινική υπόθεση που αφορά στην πρώην δημοτική αρχή του δήμου Ξάνθης, αλλά αναδείχθηκε πρόσφατα, απασχολεί σε αρχικό στάδιο την Δικαιοσύνη.  Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε με πληροφορίες.

Γ.Δ.


 

Άποψη της συνοικίας «Γυμναστηρίου» (αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)

 


Η ώρα της απάντησης


Tsepelis_5_-emprosΈμενε αμίλητος ο Μανώλης Τσέπελης και ανέμενε.  Μετρούσε τα γεγονότα και τις εξελίξεις χωρίς δηλώσεις δεξιά-αριστερά. Του είχε ζητηθεί να τοποθετηθεί για τη διαγραφή του.  Δεν το έκανε τότε αλλά το κάνει τώρα. Μ’ ένα κείμενο επικριτικό που αναφέρεται στο παρελθόν το πρόσφατο και το οποίο ξεκαθαρίζει το παρασκήνιο που υπήρξε.

Για άλλη μια φορά ο Τσέπελης αποδεικνύει ότι είναι ντόμπρος, ότι αποδίδει ευθύνες εκεί που πρέπει και πως τα γεγονότα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάστηκαν μέσω εντεταλμένων συκοφαντών και υβριστών που συχνά αλλάζουν στρατόπεδο και εργοδότη. Το πλήρες κείμενο της Δήλωσης-Απάντησης Τσέπελη σε άλλη σελίδα.

Γ.Δ.


 Το χρέος της Κεντροαριστεράς

Οι προσεχείς εκλογές της Κεντροαριστεράς είναι καθοριστικής σημασίας και η συμμετοχή σ’ αυτές έχει τούτο το νόημα: την εξεύρεση  κοινών σημείων σύμπλευσης και γόνιμου διαλόγου των δυνάμεων που προσβλέπουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την εξυγίανση – πραγματική εξυγίανση όμως –  των θεσμών.

Ο,τι κι αν προκύψει απ’ αυτές τις εκλογές, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν προοπτικές συνεργασίας των υγιών πολιτικών δυνάμεων, που θα συμβάλουν στη συνεννόηση προς το συμφέρον της χώρας αλλά και στην αλλαγή της πολιτικής κουλτούρας.  Ο χώρος της Σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να στεγάσει τις συνετές φωνές, τις συγκροτημένες προσωπικότητες με οπτική πλατιά ή και ανένταχτες που δρουν χωρίς να ακούγονται.  Και συγχρόνως να αποτελέσει ένα ισχυρό αντίβαρο στην ενδεχόμενη αλαζονεία της Δεξιάς.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εκλείψει ο διαβρωτικός διαχωρισμός και ανιστόρητος του άσπρου-μαύρου, με τον οποίο έχει γαλουχηθεί η ελληνική κοινωνία και αδυνατεί να περπατήσει. Ευσεβείς πόθοι; Ίσως. Αλλά και ξεκάθαροι  στόχοι. Που προέρχονται από τη διαπίστωση ότι το πολιτικό δυναμικό της χώρας στην πλειονότητά του απέδειξε περίτρανα (ακόμα και στα χρόνια της κρίσης) ότι η κατάκτηση της εξουσίας προέχει κάθε άλλης ιδεολογίας. Με αποκορύφωμα την παρούσα συγκυβέρνηση.

Κ.Λ.


«Τρελάθηκαν» να ενημερώνουν!

Με συνεχείς ανακοινώσεις ΟΕΕΘ και Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης επιδιώκουν να κάνουν σαφές ότι από 1η Νοεμβρίου ΔΕΝ ισχύουν ενδιάμεσες εκπτώσεις στο νομό μας, παρότι ξεκίνησαν στους περισσότερους νομούς της χώρας, καθότι με απόφαση της ΠΕ Ξάνθης οι περίοδοι των ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι 1- 15 Μαρτίου και 1- 15 Σεπτεμβρίου. Όπως δε, ενημερώνει ο Ε.Σ. Ξάνθης η νέα φιλοσοφία του μέτρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων είναι να διαφοροποιούνται οι περίοδοι από νομό σε νομό ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και όχι να είναι κοινές για όλη την Ελλάδα.

Βέβαια, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις, οι αλυσίδες που ακολουθούν κοινή πολιτική σε όλη τη χώρα, βρίσκονται σε εκπτωτική περίοδο.

Το θέμα είναι ότι προωθούνται μια σειρά από δελεαστικές δράσεις, εκπτώσεις, ενδιάμεσες εκπτώσεις, δεκαήμερα προσφορών κλπ, ώστε να δελεαστεί ο καταναλωτής, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι οι πολίτες θα συνεχίζουν να κάνουν ψώνια με μέτρο και πολλή διστακτικότητα, όσο τα νοικοκυριά βασανίζονται από την πρωτόγνωρη κρίση.

Ε.Δ.


Να ξεκαθαρίσουμε σχετικά με το πρόστιμο

Να δώσουμε μερικές διευκρινίσεις σχετικά με το πρόστιμο των 7.500 ευρώ που επιβλήθηκε στο δήμο Ξάνθης από την Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς θα ήταν λάθος να μείνει η εντύπωση ότι ο δήμος απασχολεί εκτός ωραρίου τους υπαλλήλους του (σιγά μην το δεχόταν άλλωστε!).

Το εν λόγω περιστατικό αφορά μία από την πλειάδα των περιπτώσεων αλλαγής του ωραρίου εργασίας των εργαζόμενων, που το ζητούν ακόμη και οι ίδιοι πολλές φορές, αλλά γίνεται σε χρόνο, αφότου έχει κλείσει η Διεύθυνση Προσωπικού και άρα δεν μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο σύστημα. Αυτό που συνέβη λοιπόν είναι ότι η υπάλληλος, σε μια αντίστοιχη περίπτωση, και ενώ είχε μεταβληθεί το ωράριο εργασίας της, εργαζόταν κανονικά την ώρα που πέρασε αυτοκίνητο δίπλα της και την τραυμάτισε (ελαφρά ευτυχώς, λόγω της στολής προστασίας που φορούσε).

Το ΣΕΠΕ κάνοντας τον έλεγχο αρκέστηκε στο γεγονός ότι εργαζόταν σε ώρα που δεν ήταν δηλωμένη, πράγμα που διαπιστώθηκε λόγω του ατυχήματος.

Ε.Δ.


Συνάντηση Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με υφ. Αθλητισμού για το Κολυμβητήριο

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εν’ όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου.

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς, καταγραφή, επεξεργασία και αξιολόγηση των προτάσεων που τους έχουν καταθέσει οι φορείς και οι οποίες έχουν ήδη αποσταλεί στα αρμόδια υπουργεία. Επιδίωξή τους είναι στο συνέδριο ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας να εξαγγείλει κάτι για κάθε νομό που αποτελεί αίτημα της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό χθες το απόγευμα η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης μετέβη στην Αλεξανδρούπολη όπου περιοδεύει ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης και είχε συνάντηση μαζί του και όπως πληροφορήθηκα στην ατζέντα τους έχουν το Κολυμβητήριο της Ξάνθης. Συγκεκριμένα θα θέσουν ως αίτημα την άμεση λειτουργία του.

Για να δούμε τι μπορεί να κάνουν οι πολιτικοί μας γιατί αν περιμένουμε από την δημοτική αρχή… φέξε με και γλίστρησα!

Μ.Ξ.


Καταπέλτης ο Τσέπελης

Έξω από τα δόντια τα είπε ο Μανώλης Τσέπελης στο δήμαρχο Ξάνθης για την διαγραφή του. Βγάζει στην φόρα όλα αυτά που έγιναν προεκλογικά για να εκλεγεί ο κ. Δημαρχόπουλος και τον αδειάζει σε σχέση με τις συμφωνίες που αθέτησε. Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά όπως και ποιος πολιτικός μεσολάβησε τότε και τώρα υπέρ Δημαρχόπουλου. Όμως ο Μ. Τσέπελης «καρφώνει» και τους 18  συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που υπέγραψαν τη διαγραφή του, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι πιέστηκαν να το κάνουν. Τέλος δεν παραλείπει να κάνει και την αυτοκριτική του όταν λέει: «Μετανιώνω που βλέπω τη ζημιά που έκανα στο Δήμο αγωνιζόμενος να γίνει Δήμαρχος ο κ. Δημαρχόπουλος».

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα κ. Τσέπελη!

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Δημαρχόπουλος δεν ξεμπέρδεψε με τον Μανώλη Τσέπελη και αν το νομίζει αυτό αυταπατάται!

Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …