Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρουσίαση του βραβείου Guinness για τον καβουρμά της Θράκης

Παρουσίαση του βραβείου Guinness για τον καβουρμά της Θράκης

0

Στο επιμελητήριο Ξάνθης – Παρόντες εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και συντελεστές του βραβείου

Πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του επιμελητηρίου Ξάνθης με παρουσία και υποψηφίων των  συνδυασμών. Αναβλήθηκε το θέμα της Αναπτυξιακής για το νέο συμβούλιο στο Επιμελητήριο

Ένα ακόμη βραβείο Guinness για τον μεγαλύτερο Καβουρμά στον κόσμο, κατακτήθηκε από 4 επιχειρήσεις της Θράκης, μέσα από μια συνεργασία η οποία συντονίστηκε από το Επιμελητήριο Ξάνθης. Η επίσημη παρουσίαση του βραβείου Guinness πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, πλαισιωμένος από τους εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετείχαν σ’ όλη τη διαδικασία παρασκευής του καβουρμά  μήκους 15,1 m, διαμέτρου 16,5 cm και βάρους 297,8 kg!.

Να σημειώσουμε πως  οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι εξής:

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
  • ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ ΤΖΕΜΑΛΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.
  • ΔΕΛΙΝΤΖΗΣ Α.Ε.
  • ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ Ι & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ε.Ε – ΝΟΣΤΙΜΑ

Κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στο στόχο του εγχειρήματος που δεν είναι άλλος από την προβολή και την ανάδειξη και την προώθηση ενός παραδοσιακού προϊόντος της Θράκης, του καβουρμά που παρασκευάζεται  με εξαιρετικής ποιότητας υλικά και με την ίδια μυστική συνταγή της παράδοσης. Όπως είπε στόχος μέσω του διεθνούς βραβείου το εύγεστο θρακιώτικο προϊόν να κατακτήσει μια θέση στην τοπική αλλά και στις ξένες αγορές καθώς δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από άλλα γκουρμέ  προϊόντα. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των εταιριών που ευχαρίστησαν τον κ. Μωραΐτη για την πρωτοβουλία και στήριξη από το Επιμελητήριο Ξάνθης. Στην παρουσίαση επίσης παραβρέθηκαν και δύο εκπρόσωποι του δικτύου Guinness που είναι αρμόδιοι για το έλεγχο της διαδικασίας ώστε να διασφαλίζεται η αυθεντικότητα και η γνησιότητα της διάκρισης.  Παράλληλα στο φουαγιέ του Επιμελητηρίου είχε στηθεί ένας μπουφές με πιατέλες γεμάτες καβουρμά προς γευσιγνωσία των παρευρισκομένων.

Η τελευταία συνεδρίαση του επιμελητηρίου Ξάνθης…

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΒΕ Ξάνθης που ήταν η τελευταία αυτής της θητείας. Σ’ αυτή μετά από πρόσκληση του κ. Μωραΐτη συμμετείχαν και οι νέοι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων για να πάρουν μια …γεύση για τη λειτουργία του επιμελητηριακού θεσμού. Έτσι ήταν εκεί ο κ. Γιάννης Μαυρίδης με υποψηφίους του συνδυασμού του με την επωνυμία «Συνεπιχειρώ» καθώς και ο κ. Βακιρτζής Ευάγγελος με υποψηφίους του συνδυασμού « Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση για το ΕΒΕ Ξάνθης». Να σημειώσουμε πως μεταξύ των 4 θεμάτων ήταν η έγκριση του προϋπολογισμού του 2018 που συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα όπως και άλλα δύο θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

Αναβλήθηκε το θέμα της Αναπτυξιακής για το νέο συμβούλιο στο Επιμελητήριο

Ωστόσο το 3ο θέμα που αφορούσε απόφαση της έκτακτης Γενικής συνέλευσης της εταιρείας «Αναπτυξιακή Ν., Ξάνθης – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» και ειδικότερα το αίτημα της εταιρίας για την παραχώρηση χώρου προκειμένου να μεταφερθεί το αρχείο της εταιρίας ώστε να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι εκκαθαριστές και να γίνει η εκκαθάριση. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μωραΐτης χαρακτήρισε «ψευδείς ειδήσεις» αυτά που είχαν διαρρεύσει πριν 2 χρόνια ότι είχε μεταφερθεί στο Επιμελητήριο και είχε χαθεί το αρχείο της Αναπτυξιακής Ν. Ξάνθης. Πρότεινε στο Σώμα το θέμα να αναβληθεί και να αποφασίσει, μετά τις εκλογές, το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …