Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι με κυδώνια

Μοσχαράκι με κυδώνια

0

-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

-2 ξυλάκια κανέλας

-1 κουταλιά ξανθιά ζάχαρη

-2 φρέσκα κυδώνια, μεσαίου μεγέθους (400 γραμμάρια περίπου)

-1 κρεμμύδι

-700 γραμμάρια μοσχαράκι γάλακτος (ωμοπλάτη, λαιμός, στήθος)

Κόψτε το κρεμμύδι σε κομμάτια -Καθαρίστε τα κυδώνια και κόψτε τα σε φετούλες. Κόψτε το κρέας σε κύβους για να βράσει γρήγορα. Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι και τα κυδώνια, με το μισό ελαιόλαδο -Ρίξτε τη ζάχαρη και αφήστε να καραμελώσουν για 10 λεπτά. Βγάλτε το κρεμμύδι και τα κυδώνια από την κατσαρόλα, βάλτε τα στην άκρη. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίστε καλά το κρέας -Προσθέστε τα κυδώνια με το κρεμμύδι και την κανέλα. Προσθέστε 3 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε), κλείστε την κατσαρόλα και βράστε επί 1,5 ώρα. Αν φοβάστε ότι το κρέας σας είναι σκληρό και δεν θα βράσει, ξεκινήστε το κρέας με την κανέλα, σε χύτρα, για 1 ώρα, και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα. Αν θέλετε, στο σερβίρισμα προσθέστε μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγους σπόρους κουκουνάρι, ταιριάζουν!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…