Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Βεβήλωσαν για άλλη μια φορά το Νεκροταφείο

Βεβήλωσαν για άλλη μια φορά το Νεκροταφείο

0

Πήραν σπάζοντας και ξηλώνοντας σταυρούς, εικόνες, καντήλια και ότι μεταλλικό. Ενημερώθηκαν Αστυνομία και Δήμος

Βεβήλωσαν για άλλη μια φορά το χώρο των Νεκροταφείων Ξάνθης. Η είδηση κυκλοφόρησε την Παρασκευή κάποια στιγμή και επισημοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί από τον δημοτικό υπάλληλο που διαπίστωσε νωρίς το πρωί το συμβάν και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Γκιρτζίκη.

Με την άφιξή τους έγινε και η διαπίστωση του μεγέθους της βεβήλωσης του ιερού χώρου των Χριστιανών κατοίκων του δήμου.  Από την επιτόπια διαπίστωση έγινε γνωστή η έκταση της ανίερης πράξης που δυστυχώς επαναλαμβάνεται κατά διαστήματα. Οι δράστες, την Παρασκευή το βράδυ, μπήκαν στο χώρο από την ανατολική μάλλον πλευρά και με μανία αποσπούσαν επάνω από τους τάφους οτιδήποτε θεωρούσαν μεταλλικό. Σταυρούς, εικόνες, καντήλες, ανθοδοχεία. Έχοντας μαζί τους τσουβάλια, τοποθετούσαν τα κλοπιμαία εκεί.  Έδρασαν κυρίως, τη φορά αυτή, στην περιοχή των λεγόμενων νέων Νεκροταφείων, σε έκταση δύο τετραγώνων, περίπου σε 250 τάφους.

Το Σάββατο που ήρθε η Αστυνομία και η Αντιδήμαρχος και φάνηκε το μέγεθος της λεηλασίας των τάφων, μετά από έρευνες, βρέθηκαν σακιά με αντικείμενα που εκλάπησαν έξω από την ανατολική περίφραξη. Κάποιος λόγος και αιτία υποχρέωσε τους δράστες ν’ αφήσουν τα κλοπιμαία εκεί, τα οποία βέβαια και θα επιστραφούν στους δικαιούχους.

Πάντως η όλη ενέργεια που δυστυχώς επαναλαμβάνεται, έχει δημιουργήσει πολύ άσχημη εντύπωση στη χριστιανική κοινωνία της πόλης. Η οποία διαπιστώνει την απαράδεκτη αυτή λειτουργία των γνωστών δραστών που προέρχονται από τον γειτονικό οικισμό.

Μάλιστα ο βανδαλισμός αυτός ιερών σημείων με την βεβήλωσή τους, έχει ξεσηκώσει την κοινή γνώμη η οποία απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.  Το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο και ως τέτοιο δημιουργεί προβλήματα στην απότιση τιμής προς τους νεκρούς κάθε οικογένειας. Ήδη από τη στιγμή που έγινε γνωστή η ενέργεια της βεβήλωσης, αρκετοί Ξανθιώτες μετέβησαν Σάββατο και Κυριακή στα Νεκροταφεία για να δουν τις ζημιές και να τις αποκαταστήσουν.

Οι Δροσερίτες λωποδύτες μετάλλων, επελαύνουν κατά του Νεκροταφείου ανενόχλητοι κι αυτό θα πρέπει να παταχθεί  και να σταματήσει. Η Χριστιανική κοινωνία δεν ανέχεται αυτή την προσβολή των νεκρών της.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…