Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό με πατάτες και μήλα

Χοιρινό με πατάτες και μήλα

0
xoirino-mila

-500γρ. χοιρινό λαιμό σε μπουκίτσες

-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

-1 ποτήρι του κρασιού Μοσχάτο ή άλλο λευκό κρασί

-3 μήλα, σε λεπτές φέτες

-3 πατάτες, σε λεπτές φέτες

-2 φύλλα δάφνης

-1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αλατίζετε. Σβήνετε με το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Προσθέτετε τη μουστάρδα, τη δάφνη, ½ ποτήρι νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε ζεστό νερό αν είναι απαραίτητο. Μετά από 20 λεπτά προσθέτετε τα μήλα και βράζετε μέχρι να γίνουν οι πατάτες και το χοιρινό. Βγάζετε το καπάκι, αφήνετε το φαγητό να μείνει με το λάδι του, πασπαλίζετε με μαϊντανό και πιπέρι και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…