Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στα σχολεία της Ξάνθης η «4η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στα σχολεία της Ξάνθης η «4η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητι

0
lisgaras-mathites

Ομάδες και παίκτες επισκέφθηκαν τις σχολικές μονάδες και έμαθαν τα μυστικά του αθλήματος στους μαθητές

Με απόλυτη επιτυχία και χωρίς απρόοπτα διεξήχθη την Δευτέρα 9/10 η «4η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού αθλητισμού» στην Ξάνθη. Στις σχ. μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης του νομού έγιναν πολλές και ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, που επικεντρώθηκαν στο κεντρικό φετινό σύνθημα του ΥΠΕΠΘ: «Αθλούμαι – ΧαραΖΩ το μέλλον».

Αθλητικοί σύλλογοι της πόλης επισκέφθηκαν σχολεία της Ξάνθης όπου παρουσίασαν προγράμματα ανάλογα με το άθλημα, με τους μαθητές να παρακολουθούν τις επιδείξεις και να συμμετέχουν σε αυτές υπό την καθοδήγηση των προπονητών και των γυμναστών τους.

Μεταξύ άλλων το 8ο Γ/σιο Ξάνθης στην περιοχή του Δροσερού επισκέφθηκαν το Δ’ ΣΣ, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής ΔΔΕ και η Δ/νση με τον σύλλογο διδασκόντων, προσφέροντας στους μαθητές αθλητικό υλικό και παράλληλα το μήνυμα αλληλο-συνεργασίας του ΔΣΣ με την τοπική κοινότητα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρακολούθησαν παιδαγωγικά, δρομικά και αθλητικά παιχνίδια των μαθητών, ενώ άκουσαν τα θετικά σχόλια από όλους που επαίνεσαν την πρωτοβουλία τους.

Στην «πανελλήνια ημέρα αθλητισμού» συμμετείχαν μεταξύ άλλων η ομάδα του ΑΟΞ που έκλεψε τις εντυπώσεις στα σχολεία που επισκέφτηκε, καθώς οι ποδοσφαιριστές της έγιναν αντικείμενο λατρείας από πολλούς μαθητές, μοιράζοντας αναμνηστικά δώρα και αυτόγραφα στους μαθητές. Ποδοσφαιριστές της ξανθιώτικης ομάδας επισκέφθηκαν το 5ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο, το 4ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο στη Διομήδεια αλλά και το σχολείο του Ιάσμου.

Η ομάδα του Άρη Αβάτου παρουσία του Γενικού Αρχηγού της Γιάννη Μπόσβελη και των ποδοσφαιριστών Κώστα Τουργαΐδη, Γιώργο Ψεμματά, Κώστα Κουτίνη και Βασίλη Κουτσούμπα επισκέφτηκαν τρία 3 σχολεία (1 Δημοτικό, 1 μειονοτικό και 1 Νηπιαγωγείο, όπου έπαιξαν μαζί με τα μικρά παιδιά, συμμετέχοντας στις δράσεις της ημέρας ενώ εν συνεχεία προσέφεραν από μια μπάλα ποδοσφαίρου με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδας σε κάθε χώρο που επισκέφτηκαν.

Από ποδοσφαιρικές ομάδες και η «Βασίλισσα της Θράκης» παρευρέθηκε με αντιπροσωπεία αθλητριών της στο 14ο , στο 9ο ,στο 6ο και στο δημοτικό σχολείο Ευμοίρου αφήνοντας ενθουσιασμένους τους μαθητές των σχολείων αυτών με τις περίτεχνες ενέργειες τους.

Έτσι οι παίκτριες της ομάδας Σοφία Ευθυμιάδου, Ευαγγελία Κατσαρού, Σέβη Μετοικίδου, Ζωή Βλάχου, Μαρία Γκονζάλες, Στέλλα Μαυρομάτη και η αρχηγός της ομάδας Ελισάβετ Ναλμπάντη, συνοδευόμενες από τον Υπεύθυνο αγωνιστικού τμήματος Απόστολο Κουτρουλό, έπαιξαν ποδόσφαιρο και συμμετείχαν στης αθλοπαιδιές που έγιναν.

Από ομάδες μπάσκετ, ο προπονητής – καθηγητής του Αρίωνα Χρήστος Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το 4ο και 12ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης μαζί με μπασκετμπολίστες της ομάδας και μίλησαν στα μικρά παιδιά για τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού. Επίκεντρο της υποδοχής των παικτών του Αρίωνα αποτέλεσε ο «ψηλός» των 2,05 Αλή Μπουτσακτή που συγκέντρωσε –εκτός των άλλων – και τις προτιμήσεις για πολλές φωτογραφίες.

Επίσης διπλή παρουσία είχε σε σχολεία της πόλης ο Λεύκιππος Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα ο προπονητής του εφηβικού τμήματος Παναγιώτης Πεχλιβανίδης βρέθηκε στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, όπου μέσα από δράσεις έδειξε στους μικρούς μαθητές διάφορες τεχνικές μπάσκετ ενώ μίλησε για τα αγαθά του Αθλητισμού τα οποία βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί ομαλά μέσα σε μια κοινωνία.

Επίσης το μέλος του τεχνικού team της ομάδας της Ξάνθης, Νίκος Ρετζέπης και ο παίκτης της ανδρικής ομάδας Νίκος Κάλφας επισκέφτηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο όπου και συζήτησαν με τους μικρούς μαθητές για την προετοιμασία των αθλητών, τις προπονήσεις τις προσπάθειες, τον ανταγωνισμό, τις αγωνίες, τις επιτυχίες, τις χαρές και τις λύπες που μας χαρίζει η ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Αξίζει να αναφερθεί η φετινή προώθηση στις παρουσιάσεις αθλημάτων που είναι λιγότερα γνωστά στο ευρύ κοινό της Ξάνθης, όπως το badminton, η ξιφασκία, η αναρρίχηση (βλ. ΕΟΣ), κ.α., ενώ σημειώθηκαν και εξωτερικές δράσεις, όπως πεζοπορίες στα μονοπάτια (3ο και 4ο ΓΕΛ), στίβο στο ΔΑΚ, κα.

Ήταν η 4η συνεχόμενη χρονιά που συνεχίζεται πανελλαδικά ο θεσμός, δείχνοντας την καθολική αποδοχή του από τους μαθητές και περνώντας πολύτιμα μηνύματα, αξίες και ιδανικά.

«Όλοι έχουμε να κερδίσουμε μέσα από τον σχολικό αθλητισμό, η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους» δήλωσε ο υπεύθυνος της ΟΦΑ ΔΔΕ Ξάνθης κ. Δ. Γκαγκαλίδης, συντονίζοντας τις φετινές δράσεις και εκφράζοντας την ικανοποίησή του στην Σχολική Σύμβουλο καθηγητών Φυσικής Αγωγής κ. Ξ. Κωνσταντινίδου που παρευρέθηκε σε σχ. μονάδες του νομού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…