-8 φύλλα (το πακέτο διαθέτει 11-12 φύλλα)
-½ φλ. ελαιόλαδο
-300 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα, (κομμένο σε κύβους)
-300 γρ. φέτα, τριμμένη
-200 γρ. γλυκά τυριά (τύπου gouda, edam, emmental, mozzarella), τριμμένα
-4 αυγά
-500 ml γάλα, πλήρες
-½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
-φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, την τριμμένη φέτα και τα υπόλοιπα γλυκά τυριά. Κρατάω στην άκρη 2 από τα 8 φύλλα για την συνέχεια και σ’ ένα μετρίου μεγέθους pyrex στρώνω τα υπόλοιπα 6 ζαρώνοντας τα με το χέρι και λαδώνοντας τα ένα προς ένα.
Κόβω σε μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα 2 φύλλα και τα ρίχνω στο μείγμα τυριών και ζαμπόν. Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα λαδωμένα φύλλα. Χτυπάω με την ράβδο χειρός ή τον αυγοδάρτη το γάλα και τ’ αυγά και προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνω το υγρό μείγμα πάνω από την ζαμπονοτυρόπιτα. Αφήνω την πίτα να τραβήξει για 1 ώρα προτού την ψήσω.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C και την ψήνω 50’ μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω. Τεμαχίζω σε κομμάτια και σερβίρω μόλις γίνει χλιαρή.