Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σβήνει η καμινάδα του «Καππαδόκα» στον Λειβαδίτη

Σβήνει η καμινάδα του «Καππαδόκα» στον Λειβαδίτη

0
kappadokas louloudia4x

Μετά από 22 χρόνια λειτουργίας κλείνει η ταβέρνα-ορόσημο και σταθμός για ορειβάτες, περιηγητές, φυσιολάτρες, περιβαλλοντικούς και αθλητικούς συλλόγους

Ευχαριστίες στους πιστούς φίλους και τους επισκέπτες όλων αυτών των ετών απευθύνει η οικογένεια Πορφυλλίδη

Μετά από 22 συναπτά χρόνια λειτουργίας, η ταβέρνα του «Καππαδόκα» στο ορεινότερο χωριό του νομού μας, το Λειβαδίτη σταματά τη λειτουργία της, πιεσμένη από τις οικονομικές απαιτήσεις των καιρών. Η καμινάδα του καταστήματος, ορατή από την είσοδο του χωριού, που προμήνυε την αίσθηση της ζεστασιάς της σόμπας συνοδευόμενη από μοσχοβολιστή φασολάδα και λαχταριστά κρεατικά, θα σταματήσει να καίει, προκαλώντας ένα αίσθημα θλίψης και μελαγχολίας στους πιστούς φίλους και τους επισκέπτες που γνώρισαν τις νοστιμιές της ταβέρνας, αλλά και τη φιλοξενία της οικογένειας Πορφυλλίδη, που έχει σταθεί όχι μόνο σαν χώρος εστίασης, αλλά και σαν φύλακας-προστάτης του χωριού. Από το 1995, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του ο «Καππαδόκας», φίλεψε ορεσίβιους, φίλους του βουνού, ορειβάτες, περιηγητές, φυσιολάτρες, συμμετέχοντες περιβαλλοντικών και αθλητικών διοργανώσεων, κάνοντας γνωστές τις ομορφιές του Λειβαδίτη και δίνοντας τη δυνατότητα στους πάσης μορφής επισκέπτες να ξαποστάσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του βουνού και του απόμερου χωριού.

Η οικογένεια Πορφυλλίδη σε ανακοίνωσή της, όπου ενημερώνει για το κλείσιμο της ταβέρνας, απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όσους, κατά τις επισκέψεις τους στο χωριό, γεύτηκαν τις λιχουδιές από την κουζίνα της κυρα-Δέσποινας, ευχόμενη ο «Καππαδόκας» του Ιορδάνη να αποτελεί πάντα ωραίο σταθμό στην αναπόληση των ορεινών περιηγήσεων.

Στην ανακοίνωση της απόφασης της οικογένειας στο facebook δεκάδες φίλοι έσπευσαν να δηλώσουν τη λύπη τους, να μιλήσουν για το μεράκι, την αγάπη και το καλό φαγητό που βρήκαν στον «Καππαδόκα» και να παρουσιάσουν το κενό που θα αφήσει στο χωριό η σβηστή καμινάδα του.

Κλείνει μετά από 22 χρόνια ο «Καππαδόκας»

Με μεγάλη μας λύπη, σας πληροφορούμε ότι το μαγαζί μας «Ο Καππαδόκας» μετά από 22 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία της Ξάνθης και όχι μόνο, ανακοινώνει την λήξη λειτουργίας των υπηρεσιών του προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Από τις 15 Αυγούστου του 1995 (ημερομηνία έναρξης) έχουν περάσει και εξυπηρετηθεί με μεγάλη πιστεύουμε επιτυχία χιλιάδες κόσμος. Μέλη Ορειβατικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα, 4×4, δίκυκλων συλλόγων, κυνηγετικών (Ξάνθης και Σταυρούπολης) μεμονωμένες παρέες, οικογένειες, φίλοι πιστεύουμε ότι, φεύγοντας από το μαγαζί μας, αισθανόταν και χορτάτοι και ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτησή μας. Το καλό φαγητό σε συνδυασμό με αυτό που προσέφερε η φύση (όλες τις εποχές του έτους) έδινε μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ικανοποίησης ακόμη και σε άτομα με τα πιο απαιτητικά γούστα. Πρόθεσή μας ήταν, είναι και θα παραμείνει να είναι η προστασία και η προβολή της περιοχής σε όλους τους συμπατριώτες μας, δυστυχώς όμως η άσχημη οικονομική κατάσταση και τα όλο και πιο πολύ δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που καλούμαστε να πληρώνουμε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μας οδήγησαν σε αυτήν την δυσάρεστη απόφαση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που πέρασε από το μαγαζί μας, αλλά και όσους δεν πρόλαβαν για διάφορους λόγους να «γευτούν» την κουζίνα μας. Μπορεί το μαγαζί να κλείνει, δεν κλείνει όμως στο μυαλό μας και στην σκέψη μας. Θα είναι πάντα ανοιχτό και θα το έχουμε (ελπίζουμε και εσείς) σε στιγμές αναπόλησης ωραίων στιγμών της ζωής μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε «φύλακες» της περιοχής και αν θέλετε να ενημερώνεστε μπορείτε να το κάνετε μέσω της ομάδας μας στο facebook https://web.facebook.com/groups/leivaditis/ και της ιστοσελίδας www.leivaditis.gr . Σας ευχαριστούμε γι’ αυτά τα υπέροχα 22 χρόνια και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο στην ζωή σας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέος Υπαρχηγός ΓΕΣ ο ξανθιώτης Γιώργος Κέλλης-Νέος διοικητής του Δ’ ΣΣ ο εβρίτης Άγγελος Χουδελούδης

Νέα διοίκηση στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων από το ΚΥΣΕΑ  Συνήλθε τ…