Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Πάσχουμε» από γιατρούς

«Πάσχουμε» από γιατρούς

0
giatros

Ανακοινώθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας – Δεν καλύφθηκαν οι θέσεις γιατρών για τις 4 ΤΟΜΥ Ξάνθης

Φταίει το φαινόμενο «brain drain» λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Ανακοινώθηκαν χθες οι Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης όλων των υποψηφίων για την προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για 2.868 θέσεις στις Τοπικές Μονάδες Υγείας. Να σημειώσουμε ότι για την Ξάνθη προβλέπονται συνολικά 48 θέσεις στις 4 Τοπικές Ομάδες Υγείας, που πρόκειται να λειτουργήσουν σε δύο βάρδιες στην πόλη εκ των οποίων 20 θέσεις γιατρών Γενικής ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής, 8 νοσηλευτών, 4 Κοινωνικών Λειτουργών, 8 Διοικητικού προσωπικού και 8 Επισκεπτών Υγείας. Κι ενώ υπάρχει υπερπροσφορά σ’ ότι αφορά τις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και διοικητικού έχει διαπιστωθεί έλλειψη σε …γιατρούς με αποτέλεσμα να μην καλυφθούν όλες οι θέσεις ιατρικού προσωπικού για να στελεχώσουν τις ΤΟΜΥ Ξάνθης.

Το brain drain “χτύπησε” και τις ΤΟΜΥ Ξάνθης

Στο θέμα αναφέρθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου επισημαίνοντας πως οι θέσεις γιατρών δεν καλύφθηκαν γιατί δεν …υπάρχουν γιατροί, διευκρινίζοντας πως έχουν φύγει στο εξωτερικό, το γνωστό brain drain: «Είναι το φαινόμενο που δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσει του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αντίθετα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει προσπάθεια να τους επαναφέρει…». Ωστόσο υπογράμμισε πως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία των 2 ΤΟΜΥ αρχικά στην Ξάνθη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η λειτουργία των υπολοίπων 2. Ειδικότερα μια θα λειτουργήσει στη περιοχή της Κυψέλης στο κτήριο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και η άλλη σε αίθουσα του κτηρίου του παλαιού ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (απέναντι από το Αμοιρίδιο). Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδώρου αναζητούνται χώροι εντός της πόλης ενώ μία ΤΟΜΥ πιθανότατα να δημιουργηθεί στο Δροσερό. Επισημαίνεται πως οι ΤΟΜΥ θα εποπτεύονται από την ΥΠΕ και είναι δομές πρωτοβάθμιας υγείας.

Προκήρυξη από τον δήμο Ξάνθης για 2 γιατρούς στο Κέντρο Κοινότητας του Δροσερού

Να σημειώσουμε πως στο Δροσερό πρόκειται να λειτουργήσει και το Κέντρο Κοινότητας από τον Δήμο Ξάνθης και χθες μάλιστα εκδόθηκε προκήρυξη για δύο γιατρούς (Γιατρός Εργασίας και Παιδίατρος).

Αποτελέσματα για τις προσλήψεις στα ΤΟΜΥ της Ξάνθης

Δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα tomy.moh.gov.gr οι Πίνακες Κατάταξης του υποψήφιου προσωπικού που θα στελεχώσει τις Τοπικές Ομάδες Υγείας.

Αναλυτικά για την Ξάνθη ανά κλάδο:

4η Υ.ΠΕ. – ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ – Γενικής Ιατρικής – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ – Παθολογίας – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ – Παιδιατρικής – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ – ΞΑΝΘΗΣ

4η Υ.ΠΕ. – ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ – ΞΑΝΘΗΣ

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…