Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πυρετώδεις προετοιμασίες για το αναπτυξιακό συνέδριο στην ΑΜ-Θ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το αναπτυξιακό συνέδριο στην ΑΜ-Θ

0
tsipras xanthinoe2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ξεκινά την άλλη εβδομάδα προσκλήσεις και συναντήσεις με τους φορείς

«Παρέλαση» υπουργών πριν το συνέδριο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από το ΣΥΡΙΖΑ σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για τη διοργάνωση του Αναπτυξιακού συνεδρίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το διήμερο 13 – 14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν 13 συνέδρια ένα δηλαδή σε κάθε περιφέρεια. Στόχος της κυβέρνηση είναι να χαρτογραφήσει τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της κάθε περιφέρειας μέσα από την οπτική των ίδιων των κατοίκων της και να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις.

Ξεκινούν την άλλη εβδομάδα οι προσκλήσεις στους φορείς

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ξεκινά από την επομένη εβδομάδα συναντήσεις με όλους τους φορείς, απευθύνοντας προσκλήσεις παράλληλα και σε όποιον θέλει να καταθέσει πρόταση για την ανάπτυξη του τόπου μας να συμμετέχει στο συνέδριο. Να σημειώσουμε ότι οι άξονες πάνω στους οποίους θα αναζητηθούν αναπτυξιακά εργαλεία είναι: Η ενέργεια, ο αγροτοδιατροφικός τομέας, το Πανεπιστήμιο και η σύνδεσή του με την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

«Παρέλαση» υπουργών πριν το συνέδριο

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από τον συνέδριο πρόκειται να «παρελάσουν» πολλοί υπουργοί μεταξύ αυτών οι κύριοι: Δραγασάκης, Σταθάκης, Σπίρτζης, Αποστόλου, Φάμελλος και Σκουρλέτης. Η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξουν εξαγγελίες από τους υπουργούς για θέματα που θα τεθούν στο συνέδριο. Όπως λένε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ : «Δεν θέλουμε να μείνουμε στα λόγια αλλά να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς σε θέματα που θα θέσει το συνέδριο». Μάλιστα ένα από τα θέματα για τα οποία θα «πιέσει» ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Σπίρτζη είναι ο κάθετος άξονας και η άμεση δημοπράτησή του.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ευρωεκλογές 2024 – Ανδρουλάκης: Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «Στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να οικ…