Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εκατοντάδες λάτρεις του πολιτισμού στην Ξάνθη από την Πέμπτη

Εκατοντάδες λάτρεις του πολιτισμού στην Ξάνθη από την Πέμπτη

0
lykeio ellinidon synedrio17

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Λυκείου Ελληνίδων συναθροίζει γνώστες γύρω από τον λαϊκό πολιτισμό

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης ανέλαβε τη διοργάνωση του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Λυκείου των Ελληνίδων, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας από τις 21 – 24 Σεπτεμβρίου 2017. Συμμετέχουν μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Ελλάδας και Εξωτερικού και ήδη οι συμμετοχές ανέρχονται στις 250, συνέδρων και συνοδών.

Τίτλος του συνεδρίου είναι «Ο Λαϊκός Πολιτισμός γεφύρι που μας ενώνει» και σκοπός του η αναγνώριση της συμβολής του πολιτισμού στην ισορροπημένη συμβίωση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα, καταγωγή και θρησκεία, η ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θράκης, η γνωριμία των συνέδρων με τον τόπο μας, την ιστορία του, το φυσικό του κάλλος, τους ανθρώπους του, αλλά και η οικονομική τόνωση της περιοχής.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιείται την Πέμπτη, 21/9/17 και ώρα 18:30, ενώ η τελετή λήξης, το Σάββατο, 23/9/2017 και ώρα 18:30 αμφότερες στην αίθουσα «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στα Κιμμέρια Ξάνθης. Η τελετή έναρξης εκτός των άλλων περιλαμβάνει και συναυλία με τις Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή με τίτλο «Από τη Γη του Ορφέα σ’ όλο τον κόσμο», ενώ η τελετή λήξης περιλαμβάνει μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «ΘΡΑΚΗ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ», στην οποία αναβιώνουν τα σημαντικότερα έθιμα σχεδόν απ’ όλη την Θράκη, πλαισιωμένα με χορούς και τραγούδια και με την συμμετοχή 150 ενήλικων, κυρίως χορευτών του Σωματείου μας και πολυμελή ορχήστρα ενισχυμένη με ένδεκα τραγουδιστές.

Την Παρασκευή, 22/9/2017 θα πραγματοποιηθεί το συνεδριακό μέρος, στην αίθουσα «ΞΕΝΙΑ», του ξενοδοχείου «Elisso», με τη συμμετοχή δώδεκα εξαίρετων εισηγητών, κυρίως καθηγητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά και του Αριστοτελείου και Καποδιστριακού, οι οποίοι θα αναπτύξουν διάφορα θέματα, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το Σάββατο, 23/9/2017 το πρωί, οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν στην πόλη της Ξάνθης (Παλιά Ξάνθη, Παζάρι, Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, Λύκειο των Ελληνίδων) και την Κυριακή, 24/9/2107, θα επισκεφτούν το Μουσείο Αβδήρων, το Πόρτο-Λάγος, το Μετόχι του Αγ. Νικολάου , τη Λίμνη Βιστωνίδα και τον Νέστο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μικροί Πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» για πέντε παραστάσεις στην Κομοτηνή

Το έργο της ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris παρουσιάζ…