Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έρχονται 337 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας για τον δήμο Ξάνθης

Έρχονται 337 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας για τον δήμο Ξάνθης

0
dimarxeio

Ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει 6.788 νέες προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους έως τις αρχές του 2018

Πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους σε εγγειοβελτιωτικά έργα τον Οκτώβρη

Τους επόμενους μήνες και έως τις αρχές του 2018 αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα επανένταξης μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας (Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας) σε 34 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας.

Ο δήμος Ξάνθης μεταξύ των 34 δήμων υψηλής ανεργίας

Σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Ξάνθης ο οποίος και ζήτησε 337 θέσεις 8μηνης διάρκειας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τον Γραφείο Προσωπικού του δήμου Ξάνθης οι θέσεις αφορούν πολλές ειδικότητες μεταξύ των οποίων ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, Τοπογράφων κ.λ.π.

6.317 άνεργοι σε 34 δήμους

Πρόκειται για τη β’ φάση της Κοινωφελούς Εργασίας και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει προς το τέλος Σεπτεμβρίου με 6.317 ωφελούμενους ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ.

Αντικείμενο της Δράσης είναι η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού σε Δήμους – Θύλακες Υψηλής Ανεργίας σε έναν κύκλο συνολικής διάρκειας 8 μηνών και έχει ως διττό στόχο αφενός την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, οκτάμηνης διάρκειας που απευθύνονται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους.

Προκειμένου δε να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, τα ως άνω προγράμματα περιλαμβάνουν δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κ.λπ.

Δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα θα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

– εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

– εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

– εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

– άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους

– εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

-εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

– εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους

Παράλληλα λίγο διάστημα μετά θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα επανένταξης μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας (νέα γενιά κοινωφελούς εργασίας) σε εγγειοβελτιωτικά έργα: Απόλυτα στοχευμένο στους ανέργους που βρίσκονται χωρίς δουλειά άνω των 12 μηνών και μπορούν να εργαστούν στα εγγειοβελτιωτικά έργα. Το πρόγραμμα αναμένεται ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου και στοχεύει σε 471 ωφελούμενους.

Έρχεται τον Οκτώβρη η προκήρυξη για 3 θέσεις στον δήμο Ξάνθης

Αναμένεται και η προκήρυξη για 31 θέσεις μόνιμες στην Καθαριότητα

Σε τελική φάση έγκρισης από τον ΑΣΕΠ βρίσκεται το αίτημα του δήμου Ξάνθη για 3 θέσεις 8μηνης διάρκειας για κάλυψη αναγκών στον δήμο. Πρόκειται για τις ειδικότητες:

ΔΕ Χειριστής JCB

1

ΔΕ Χειριστής Σάρωθρου

1

ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

1

Οι 31 μόνιμες θέσεις στην Καθαριότητα

Πρόκειται για τις θέσεις των συμβασιούχων στην Καθαριότητα οι οποίοι με την τροπολογία Σκουρλέτη θα μετατραπούν σε μόνιμες θέσεις για όσους πληρούν τα κριτήρια. Οι συμβασιούχοι του δήμου Ξάνθης θα έχουν μεγαλύτερη μοριοδότηση.

3 προσλήψεις στο Παράρτημα ατόμων με αναπηρία Ξάνθης

29 θέσεις στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ – Αιτήσεις έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώνεται πως το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης ανάρτησε στην ιστοσελίδα του «www.kkppamth.gr» την υπ’ αριθ. 6247/11-09-2017 (ΑΔΑ: ΩΗΥΓΟΞΧΘ-2Ε9) Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Κατάρτιση Καταλόγων Πλήρωσης εννέα (9) θέσεων επικουρικού προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων, για τα Παραρτήματά του: 1) Χρόνιων Παθήσεων Δράμας 2) Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας 3) Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης (Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης)4) Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής 5) Προστασίας Παιδιού Δράμας και Κεντρική Υπηρεσία του Κέντρου. Προθεσμία υποβολής Αιτήσεων έως και την 22-09-2017.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ αναζητούν την Πρόσκληση και την Αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Κέντρου και στα κατά τόπους Παραρτήματά του.

Ξεκινούν 9 προγράμματα για 21.295 άνεργους νέους

Έρχονται από τον Σεπτέμβρη και αναμένεται να ξεδιπλωθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο

Νέες δράσεις που απευθύνονται συνολικά σε περισσότερους από 46.000 ανέργους νέους προωθεί το υπουργείο Εργασίας μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

Το υπουργείο εργασίας βγάζει από τη φαρέτρα του προγράμματα, που θα περιλαμβάνουν κατάρτιση, πρακτική άσκηση, αλλά και εργασία.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να μπει οριστικά φρένο στο φαινόμενο της ανεργίας, η οποία καθηλώνει περισσότερα 830.000 άτομα.

Μέχρι τον Δεκέμβρη προγραμματίζονται 9 στοχευμένα προγράμματα που θα απευθύνονται σε ηλικίες έως 29 ετών και θα προσφέρουν 21.295 θέσεις εργασίας.

Σ’αυτά προστεθούν και τα προγράμματα που είναι ήδη σε εξέλιξη, τότε ο αριθμός των ωφελούμενων εκτινάσσεται σε 26.000 άνεργους.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, τα προγράμματα που ξεκινούν από τον Σεπτέμβρη και αναμένεται να ξεδιπλωθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο είναι τα εξής:

Πρόγραμμα για νέες θέσεις εργασίας (ΝΘΕ) σε νέους 25–29 ετών. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της εργασιακής εμπειρίας και αφορά τη δημιουργία 1.295 θέσεων εργασίας. Όσοι επιλεχθούν θα μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για χρονικό διάστημα έξι μηνών με αποδοχές έως 600 ευρώ το μήνα.

Πρόγραμμα για την αναβάθμιση και τη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας για 4.000 ανέργους.

Πιλοτικό πρόγραμμα για νέους 18 – 24 ετών σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με 325 ωφελούμενους.

Συμβουλευτική υποστήριξη, κατάρτιση, πιστοποίηση και προώθηση στην απασχόληση ανέργων νέων 25–29 ετών στον κλάδο τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου και στόχος είναι να προκύψουν έως 1.000 ωφελούμενοι.

Πιλοτικό πρόγραμμα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης για νέους 25 – 29 ετών. Αναμένεται να ξεκινήσει εντός Σεπτεμβρίου και στοχεύει σε 175 ωφελούμενους.

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων ηλικίας 18–29 ετών. Στόχος είναι οι 1.700 ωφελούμενοι.

Πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18 – 29 ετών. Αφορά 800 ωφελούμενους.

Πρόγραμμα για νέες θέσεις εργασίας (ΝΘΕ) για νέους ηλικίας 18-24 ετών (β’ φάση εργασιακής εμπειρίας). Στόχος είναι να προκύψουν έως 2.500 ωφελούμενοι.

Δράσεις ολοκληρωμένης παρέμβασης για νέους έως 29 ετών. Αφορά 9.500 ωφελούμενους και θα υλοποιηθεί σε δυο φάσεις, απασχόληση σε επιχειρήσεις και κατάρτιση.

ΤΟΜΥ: Οι πίνακες κατάταξης για τις 2.868 προσλήψεις

Από τα Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι κατόπιν της υπ’ αριθμ. Α2β/Γ.Π.οικ. 60261/3-8-2017 (ΑΔΑ: Ψ50Π465ΦΥΟ-0ΘΖ) Προκήρυξης-Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πρόσληψη δύο χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα οκτώ (2.868) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)» για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Περιφέρειες», υποβλήθηκαν έως και την 8η Σεπτεμβρίου 2017 (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας) 22.678 μοναδιαίες αιτήσεις, ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΛΑΔΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΠΕ

ΙΑΤΡΩΝ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

206

ΠΕ

ΙΑΤΡΩΝ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

219

ΠΕ

ΙΑΤΡΩΝ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

158

ΠΕ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

514

ΠΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

757

ΠΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

9427

ΤΕ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

477

ΤΕ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

2605

ΤΕ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

1635

ΤΕ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

850

ΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

3580

ΔΕ

ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ

2250

ΟΑΕΔ Πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά στην απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου. Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού.

Οι προϋποθέσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών. Είναι απαραίτητο να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών. Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημόσιου τομέα. Επίσης, δικαιούχοι είναι και οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…