Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο

0
xoirino-prasoselino

-1 κιλό χοιρινό σπάλα χωρίς κόκκαλο σε μερίδες

-1 κιλό πράσα (μόνο το λευκό μέρος)

-1/2 κιλό σέλινο μαζί με τις ρίζες

-1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες

-2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

-2 φλ. τσαγιού νερό ή σπιτικό ζωμό κρέατος

-1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

-1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-αλάτι πιπέρι

-Για το αυγολέμονο: [*]

-2 αυγά

-χυμό 1-2 λεμονιών

-ζωμό από το φαγητό

Καθαρίζετε τα πράσα και το σέλινο και τα κόβετε σε κομμάτια 4-5 εκ. Κόβετε το ξερό κρεμμύδι σε φέτες. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε και τις φέτες κρεμμυδιού και σοτάρετε για 2 λ ακόμα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό ή το νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει.

Μισή ώρα περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στη κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και τον άνηθο. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αυγολέμονο

Για το αυγολέμονο: Ρίχνετε τα ασπράδια των αυγών σε βαθύ γυάλινο σκεύος και τα χτυπάτε με σύρμα ή πιρούνι σε ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτετε και τους κρόκους και χτυπάτε να ενσωματωθούν. Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και χτυπώντας διαρκώς προσθέτετε σιγά σιγά το ζουμί από το φαγητό, εναλλάξ με το λεμόνι. Μόλις αισθανθείτε στο χέρι σας ότι ο πάτος του γυάλινου μπολ έχει ζεσταθεί από το ζεστό ζουμί, το αυγολέμονο είναι έτοιμο. Το ρίχνετε στη κατσαρόλα πάνω στο χοιρινό, το βγάζετε από τη φωτιά και κουνάτε τη κατσαρόλα γρήγορα, με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

[*] Για το αυγολέμονο, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο 2 κρόκους αυγών τους οποίους θα χτυπήσετε μαζί με το χυμό των λεμονιών και θα προσθέσετε σταδιακά λίγο λίγο το ζωμό του φαγητού και πάλι μέχρι να ζεσταθεί το χέρι σας στο μπολ. Συνεχίζετε τη διαδικασία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…