-2 ψαρονέφρια, σε ροδέλες πάχους 2-2½εκ.
-3/4 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
-3/4 φλιτζανιού χυμό σταφυλιού, φρεσκοστυμμένο
-1 τσαμπί σταφύλια κόκκινα
-1½ φλιτζάνι ζωμό κρέατος (από κύβο)
-130γρ. βούτυρο φρέσκο
-2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
-2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
-400γρ. ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό
-θυμάρι
-1 φυλλαράκι δάφνης
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ζεσταίνετε 1½ κουταλιά της σούπας από το βούτυρο σε βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε το ψαρονέφρι σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς το υπομονετικά όποτε χρειάζεται. Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε ελαφρά τη φωτιά και ψήνετε το ψαρονέφρι για 6-8 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και το βγάζετε από το τηγάνι. Το διατηρείτε ζεστό.
Βάζετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, το ζωμό κρέατος, το χυμό σταφυλιού και τα αρωματικά και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ελαττωθούν τα υγρά και να μείνει το 1/3 της ποσότητας. Ρίχνετε τις ρόγες του σταφυλιού και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το βαλσαμικό ξίδι και το μισό από το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύοντας ζωηρά.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση τις ταλιατέλες μαζί με το ψαρονέφρι και περιχύνετε με τη σάλτσα.