Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ζωηρό» ενδιαφέρον από Ξανθιώτες για το νέο LEADER

«Ζωηρό» ενδιαφέρον από Ξανθιώτες για το νέο LEADER

0
leader1

Λέει ο πρόεδρος της ΑΝΡΟ Ε. Κεφαλίδης. Εν αναμονή της έγκρισης της αναδιάρθρωσης από το υπουργείο η ΑΝΡΟ

Παράταση έως τέλος Σεπτέμβρη το κλείσιμο των προγραμμάτων LEADER και ΟΠΑΑΧ της προηγούμενης περιόδου. Εκδόθηκε Πρόσκληση 20 εκ. ευρώ για LEADER 3 περιοχών

Στο «αέρα» βρίσκεται το ΦΕΚ από την Πέμπτη 6/7/2017 της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο LEADER. Συγκεκριμένα με την απόφαση καλούνται οι φορείς που εμπίπτουν στην κατηγορία των δυνητικών Δικαιούχων, για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Μέτρου 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 2014-2020.

Εκδόθηκε Πρόσκληση 20 εκ. ευρώ για LEADER 3 περιοχών

Όπως διευκρίνισε ο Διευθυντής της ΑΝ.ΡΟ. κ. Στάθης Κεφαλίδης η συγκεκριμένη πρόσκληση αφορά 3 περιοχές που δεν εντάχθηκαν στην προηγούμενη περίοδο και το μέγιστο ποσό που θα διεκδικήσουν με τις προτάσεις τους ανέρχεται σε 20 εκ. ευρώ. Επισημαίνεται πως η Πρόσκληση δεν αφορά την ΑΝΡΟ καθώς έχει ήδη πάρει LEADER 9. 460.000 ευρώ που αντιστοιχεί στις περιφερειακές ενότητες Ξάνθης και Ροδόπης με κατανομή 40% για έργα των δημόσιων φορέων και 60% επενδυτικά σχέδια των ιδιωτών.

Εν αναμονή της έγκρισης της αναδιάρθρωσης από το υπουργείο η ΑΝΡΟ

Στο μεταξύ η ΑΝΡΟ – σύμφωνα με τον κ. Κεφαλίδη– βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης του φακέλου αναθεώρησης από το υπουργείο. Επισημαίνεται ότι αφορά την αναπροσαρμογή της πρότασης στο ποσό των 9. 460.000 δεδομένου ότι η αρχική αφορούσε 16 εκ. ευρώ.

Παράταση έως τέλος Σεπτέμβρη το κλείσιμο των προγραμμάτων LEADER και ΟΠΑΑΧ της προηγούμενης περιόδου

Όπως είναι γνωστό το προηγούμενο πρόγραμμα έκλεισε αλλά εκκρεμούσαν οι πληρωμές στους δικαιούχους που υλοποίησαν επενδυτικά σχέδια από το πρόγραμμα LEADER και ΟΠΑΑΧ. Για την εξόφληση δόθηκε παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Να σημειώσουμε πως αυτό αφορά το νομό Ροδόπης και όχι της Ξάνθης καθόσον η Ξάνθης δεν υλοποίησε LEADER την προηγούμενη περίοδο αφού η Αναπτυξιακή Ξάνθη τέθηκε σε εκκαθάριση και συνεχίζει να παραμένει.

«Ζωηρό» ενδιαφέρον για το νέο LEADER

«Ζωηρό» χαρακτήρισε ο κ. Κεφαλίδης το ενδιαφέρον ιδιωτών κυρίως, για το νέο LEADER που αναμένεται να προκηρυχθεί. Όπως ανέφερε προσέρχονται πολλοί Ξανθιώτες στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ροδόπης και ζητούν πληροφόρηση για την ημερομηνία της προκήρυξης αλλά και τα επιλέξιμα έργα και δράσεις που χρηματοδοτεί το νέο LEADER στην περιοχή μας προκειμένου να κάνουν τον σχεδιασμό τους. Ανάλογο είναι το ενδιαφέρον και από κατοίκους του νομού Ροδόπης, όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…