-1000-1.200 γρ. πανσέτες χοιρινές
-1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
-3 κ.σ. μηλόξιδο
-1 κ.σ. μέλι
-2 κ.σ. μουστάρδα
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
-1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
-1 κ.γ. θυμάρι
-αλάτι πιπέρι
Αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες. Zεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνετε σε δόσεις τις πανσέτες στο καυτό λάδι και τις ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις αφήνετε στην άκρη. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα, ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη πιπεριά και σοτάρετε για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναβάζετε τις πανσέτες στη κατσαρόλα και τις πασπαλίζετε με το θυμάρι.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το μέλι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Βράζετε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδέψτε το με βραστά ή φρέσκα λαχανικά ή με πατάτες τηγανιτές.