Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εντυπωσιακή άσκηση του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο

Εντυπωσιακή άσκηση του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο

0
askisi plota17

Βίαιη διάβαση ποταμού με πλωτά μέσα στο πλαίσιο εκπαίδευσης του στρατιωτικού προσωπικού

Από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου 2017 το Δ΄ Σώμα Στρατού με την ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ») πραγματοποίησε εκπαίδευση στα πλωτά μέσα στον νότιο Έβρο. Το στρατιωτικό προσωπικό εκπαιδεύτηκε σε αντικείμενα αναγνώρισης και εξασφάλισης ακτής, κατασκευής ελαφράς τακτικής σχεδίας, κατασκευής γέφυρας μεταφοράς οχημάτων και πεζογέφυρας.

askisi plota17 armaΕπιστέγασμα της πολυήμερης εκπαίδευσης ήταν η ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Με Στρατεύματα) Βιαίας Διάβασης Ποταμού, που εκτελέσθηκε από την 31 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ») στο Δέλτα του Έβρου, η οποία ενισχύθηκε από Μηχανικό Μάχης της 1ης Στρατιάς (730 ΤΜΧ-Γ/Φ) και του Δ΄ ΣΣ (744 ΛΜΧ-Γ/Φ). Η Βιαία Διάβαση Ποταμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου με τις εμπλεκόμενες μονάδες να συνεργάζονται για την ολοκλήρωσή της. Οι εικόνες από τα άρματα μάχης που διακρίνονται οριακά κάτω από τα νερά του ποταμού, από τις αυτοσχέδιες γέφυρες και οι σχεδίες με τους καμουφλαρισμένους στρατιώτες θυμίζουν πολεμικές ταινίες.

askisi plota17 kamouflazΤην άσκηση παρακολούθησαν ο Διοικητής της 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – OHQ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας του στρατιωτικού προσωπικού. Μετά το πέρας της άσκησης, μάλιστα, ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς συνεχάρη τους πάντες για την προσπάθειά τους, πλήρως ικανοποιημένος από την πορεία της.

askisi plota17 gefyra

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…