Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης ξεχώρισε σε διεθνές φεστιβάλ στο Βελιγράδι

Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης ξεχώρισε σε διεθνές φεστιβάλ στο Βελιγράδι

0
lykeion ellinidon beograd17

1ο βραβείο καλύτερης φορεσιάς και 4ο στην κατάταξη χορού ανάμεσα σε 14 παραδοσιακά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο

Η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, αποτελούμενη από 38 χορευτές, μουσικούς και συνοδούς, επέστρεψε από τη Σερβία όπου συμμετείχε από τις 3 έως τις 7 Ιουλίου 2017 στο “V. International FIDAF folk dance and music festival” στο Βελιγράδι.

Συμμετείχαν 14 συγκροτήματα (Βουλγαρία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Αργεντινή, Σκόπια, Λιθουανία, Ρουμανία, Σερβία δύο συγκροτήματα, Τουρκία, Ινδία, Μοντενέγκρο και Ελλάδα) και το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης πήρε το 1ο βραβείο καλύτερων ενδυμασιών (φορεσιάς), ενώ ήρθε 4ο στην κατάταξη χορού ανάμεσα σε πολλά επαγγελματικά συγκροτήματα, όπως αυτά της Βουλγαρίας, Πολωνίας και Αργεντινής, που πήραν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση.

Η Ελλάδα, η Θράκη, η Ξάνθη, το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο θέατρο στο Sava Center και η πλούσια ελληνική φορεσιά για μια ακόμη φορά επιβλήθηκε με τα κεντήματα, τα χρώματα και την ομορφιά της, ενώ το Λύκειον απέδειξε την μεγάλη αξία της Ιματιοθήκης του. Η αποστολή ήδη προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε festival στην Ινδία, Πολωνία και Βουλγαρία, ανέπτυξε δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με όλα τα συγκροτήματα, ενώ οι διοργανωτές προσκάλεσαν το Λύκειο να συμμετάσχει και στην επόμενη διοργάνωση.

lykeion ellinidon servia17Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βελιγράδι και ο Πρέσβης Ηλίας Ηλιάδης δεξιώθηκε την αποστολή. Η αποστολή έζησε μοναδικές εμπειρίες κυρίως τα βράδια όταν συγκεντρώνονταν όλες οι αποστολές που διέμεναν στην ίδια εστία και η κάθε μία προέβαλε τους χορούς, την μουσική και τα τραγούδια της και έσμιγαν όλοι μαζί σ’ ένα αντάμωμα πολιτισμών και παραδόσεων. Το ΔΣ του Λυκείου ευχαριστεί και συγχαίρει όλη την αποστολή, που κατέθεσε την ψυχή της για να προβάλει την Ελλάδα και την Ξάνθη, για το ήθος, τη συνέπεια, τη χορευτική απόδοση και για τα σημαντικά βραβεία που απέσπασε, τους δασκάλους κ. Κυριάκο Αθανασιάδη, που χορογράφησε τις πέντε εμφανίσεις της αποστολής σε διάφορα σημεία του Βελιγραδίου και προετοίμασε την ομάδα, την κ. Μάγδα Καραγιαννίδου που την συντόνισε, τους μουσικούς της «Μπάντα Τέτοια», που την υποστήριξαν μουσικά και συνέβαλαν στην επιτυχία, τους υπεύθυνους της γυναικείας και ανδρικής Ιματιοθήκης όπως και τους εθελοντές χορευτές που τους συνέδραμαν και όλες τις κυρίες του Λυκείου που φρόντισαν, ώστε η αποστολή να έχει μια επιτυχημένη παρουσία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Ηλίας Φουντούλης και ο Άγγελος Σπηλιόπουλος έρχονται στην Ξάνθη με την παράσταση «Τόσο Όσο»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου στο Nostos Live Όταν ο Άγγελος και ο Ηλίας γνωρίστηκαν, ήταν Τρίτη …