Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 3 φύλακες θα προσλάβει το νοσοκομείο Ξάνθης

3 φύλακες θα προσλάβει το νοσοκομείο Ξάνθης

0
nosokomeio

Αιτήσεις από 22/7/2017 έως 31/7/2017

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για ανάγκες Φύλαξης.

Υποβολή αιτήσεων από 22/7/2017 έως 31/7/2017.

Έρχεται προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο δήμο Ξάνθης

31 θέσεις στην Καθαριότητα

Σε προετοιμασία για να ανοίξουν οργανικές θέσεις εργασίας στην Καθαριότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης με τροποποιήσεις στο Οργανόγραμμα των υπηρεσιών όπως προβλέπει ο νέος νόμος. Στόχος είναι να ανοίξουν 31 θέσεις, όσες δηλαδή και οι θέσεις των συμβασιούχων που θα προικοδοτηθούν με μόρια. Το θέμα θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο προσκειμένου να βγει η Προκήρυξη. Να σημειώσουμε ότι ήδη πολλοί δήμοι έχουν βγάλει αντίστοιχες προκηρύξεις.

dimarxeio neocloseΤο Φθινόπωρο η β΄ φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του δήμου Ξάνθης

Το Φθινόπωρο αναμένεται να εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ η Προκήρυξη για την β’ φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Υπενθυμίζουμε πως σε πρώτη φάση προσλήφθηκαν και εργάζονται 256 άτομα στον δήμος Ξάνθης και η β’ φάση προβλέπει 248 θέσεις. Συνολικά το πρόγραμμα προβλέπει 504 θέσεις για το δήμο Ξάνθης.

ΑΣΕΠ: Από Πέμπτη οι αιτήσεις για 186 θέσεις για τα δικαστήρια

Αρχίζει την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, η υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 8Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 23/03-07-2017 τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

ÂÂ Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας).

Το ΦΕΚ της προκήρυξης διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει στις 4 Αυγούστου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:Α.Σ.Ε.Π.

Αίτηση για την Προκήρυξη 8Κ/2017

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510 αναγράφοντας στο φάκελο την κατηγορία Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν.

«Ανοίγουν» θέσεις για πρόσληψη δημοσιογράφων σε Περιφέρειες

Με άρθρο 38 του Πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ ανοίγουν δύο θέσεις για την πρόσληψη δημοσιογράφων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, σε κάθε μια από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, που διαρκούν όσο και η θητεία του Περιφερειάρχη.

«Ανοίγουν» 46.000 θέσεις απασχόλησης μέχρι τον Δεκέμβριο

Σαράντα έξι χιλιάδες θέσεις προσωρινής απασχόλησης (και κατάρτισης) θα «ανοίξουν» στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο μέσω προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας, πολλών συγχρηματοδοτούμενων και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου

Τα προγράμματα, που θα εστιάζουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και σε χαρακτηριστικά ανέργων, είναι τα εξής:

– Τον Ιούλιο θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για 10.000 ανέργους που είναι σε ηλικία 55 ετών, κοντά στη συνταξιοδότηση, σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού (δήμους και σε περιφέρειες), επιδοτώντας το 50% του μισθολογικού κόστους μέχρι τα 600 ευρώ. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 12 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους 12 μήνες.

– Τον Ιούλιο θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος κοινωφελούς εργασίας στους 17 δήμους – υψηλούς θύλακες ανεργίας για περίπου 3.500 ωφελούμενους, ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα για τους 34 δήμους για περίπου 6.000 ωφελούμενους.

– Πρόγραμμα απασχόλησης ΑΜΕΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) για 1.000 άτομα θα υλοποιηθεί τον Ιούλιο.

– Τον Ιούλιο θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ πρόγραμμα για 1.135 θέσεις στον κλάδο της υγείας.

– Στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εξαγωγικού εμπορίου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για 4.000 ωφελούμενους.

– Στο digital marketing στον τουρισμό θα υλοποιηθεί πρόγραμμα για 2.500 ωφελούμενους.

– Στον κλάδο των υποδομών και μεταφορών θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες πρόγραμμα για 3.500 ωφελούμενους. Το πρόγραμμα προέκυψε λόγω της μεγάλης επένδυσης της Fraport.

– Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για 1.000 ανέργους, ηλικίας 25 – 29 στον κλάδο των τεχνολογιών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

– Πρόγραμμα στήριξης επιχειρηματικών σχεδίων για 1.700 άνεργους ηλικίας 18 – 29 ετών.

– Παρέμβαση για 8.000 νέους έως 24 ετών.

– Ειδικό πρόγραμμα επανένταξης 470 μακροχρόνια ανέργων σε εγγειοβελτιωτικά έργα.

Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου είπε ότι διερευνάται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης, με διάρκεια γύρω στους οκτώ μήνες, σε επενδύσεις όπως του Ελληνικού, της Philip Morris, ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του Παπαστράτου, του ομίλου «Μυτιληναίος» στα αλουμίνια, της TEMES AE σε τουριστικά καταλύματα στον κόλπο του Ναυαρίνου.

Σημαντικές πρωτοβουλίες

Η υπουργός ανέδειξε ως σημαντικά δύο στοιχεία της πολιτικής του υπουργείου της:

1. Την αλλαγή του συστήματος καταγραφής των ανέργων. Όλοι οι άνεργοι θα περνάνε από re-profiling, δηλαδή μέσα από μια συνέντευξη όπου θα καταγράφονται τα προσόντα τους, αλλά και οι δυσκολίες τους στην εύρεση εργασίας. Έτσι ελπίζεται ότι θα δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο ατομικό σχέδιο δράσης και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα έχουν καλύτερη στόχευση.

2. Την κοινωνική οικονομία. Ο νόμος 4430/2016 έφερε, κατά την υπουργό, μια καινούργια αισιοδοξία, με αποτέλεσμα περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις να κάνουν εγγραφή στο σχετικό μητρώο. Στην πραγματικότητα τα εγχειρήματα που είχαν τα χαρακτηριστικά ενεργούς επιχείρησης ήταν περίπου 300. Τέσσερις μήνες μετά την ψήφιση του νέου νόμου κατατέθηκαν 250 αιτήσεις για καινούργιες επιχειρήσεις και μάλιστα σε πολλές καινούργιες δημιουργικές δραστηριότητες στον αγροδιατροφικό τομέα και στον τομέα της πληροφορικής. «Στον χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας το υποκείμενο υπερβαίνει το «εγώ» και προτάσσει το «εμείς»πεδίο της Κοινωνικής Οικονομίας», τόνισε η υπουργός.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…