Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χέρι για συνεργασία στον τουρισμό τείνει ο ΣΕΤΕ στην περιφέρεια ΑΜΘ

Χέρι για συνεργασία στον τουρισμό τείνει ο ΣΕΤΕ στην περιφέρεια ΑΜΘ

0
toyrismos amth

Συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης του προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Ρέτσου με τον περιφερειάρχη Χ. Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κ. Αντωνιάδη καθώς και με επιχειρηματίες του τουρισμού

Ενθαρρυντικά τα σημάδια για την φετινή σαιζόν, 29% αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις Απρίλιο – Μάιο 2017. «Έτος τουρισμού Ελλάδος – Ρωσίας Οκτώβριος 2017 – Οκτώβριος 2018»

Μια πρωτοβουλία για γνωριμία με στόχο την συνέργεια και την συνεργασία στην ανάδειξη, προβολή του τουριστικού πακέτου της περιφέρειας ΑΜΘ είχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιάννης Ρέτσος. Σημειώνεται ότι ο ΣΕΤΕ είναι κοινωνικός εταίρος και εκπροσωπεί ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο τομέα του τουρισμού και συγκεκριμένα 14 Ομοσπονδίες ενώ συνεργάζεται επί σειρά ετών με 5 από τις 13 περιφέρειες της χώρας, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι τώρα η περιφέρειά μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ημερίδα που διοργανώθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη στην οποία συμμετείχαν επιχειρηματίες του τουρισμού από την περιφέρεια ΑΜΘ καθώς επίσης και η συνάντηση του προέδρου του ΣΕΤΕ με τον περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη καθώς και του Συνδέσμου Ξενοδόχων ΑΜΘ και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ κ. Κωνσταντίνου Χατζηκωνσταντίνου.

Ο τουρισμός απαιτεί συνεργασία και συνέργεια με την τοπική αυτοδιοίκηση

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Χατζηκωνσταντίνου σημείωσε πως ο ΣΕΤΕ επιχειρεί ανάλογες συναντήσεις με επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού σ’ όλες τις περιφέρειες και με όσους δραστηριοποιούνται στην αγροτοδιατροφική αλυσίδα επιδιώκοντας συνέργειες με προτεραιότητα την ανάδειξη και την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Παράλληλα επιχειρεί συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση δήμους και περιφέρειες σε δράσεις πολιτιστικές που προσθέτουν υπεραξία στο τουριστικό προϊόν και μεγεθύνουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συνθέτουν την ταυτότητά του. Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου πρόσθεσε πως το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ έχει εκπονήσει marketing plan προτείνοντας τρόπους συνεργασίας καθώς και τεχνογνωσία. Στις συναντήσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ συζητήθηκαν εκτενώς αυτά τα θέματα όπως και τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο του τουρισμού. Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται διάθεση συνεργασίας των επιχειρηματιών του τουρισμού με την περιφέρεια και στο πλαίσιο αυτό έχουν υποβάλλει ως Σύνδεσμος Ξενοδόχων ΑΜΘ, πρόγραμμα στο interreg.

29% αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις Απρίλιο – Μάιο 2017

Απ’ την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης αξιολόγησε ως θετική και εποικοδομητική την συνάντηση με τον κ. Ρέτσο και εξέφρασε την ικανοποίησή του από την σημαντική – όπως είπε – αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιφέρειά μας. Όπως ανέφερε οι αφίξεις για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο του 2017 στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας παρουσιάζουν αύξηση 29% έναντι του 2016 για τους ίδιους μήνες, όπως επίσης αύξηση παρουσιάζουν και οι οδικές αφίξεις. Επεσήμανε δε πως αυτά είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που συνεχίζεται και πως σχεδιάζεται ένα νέο χωροταξικό για τον τουρισμό στην περιφέρεια μας. Ο κ. Αντωνιάδης τάχθηκε υπέρ μιας τριμερούς συνεργασίας μεταξύ κράτους – τοπικής αυτοδιοίκηση και ιδιωτών του τουρισμού ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα και υπογράμμισε πως σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

«Έτος τουρισμού Ελλάδος – Ρωσίας Οκτώβριος 2017 – Οκτώβριος 2018»

Ο κ. Αντωνιάδης εκτίμησε ως «πολύ ευοίωνα» τα σημάδια για την φετινή τουριστική σαιζόν για την περιφέρειά μας επισημαίνοντας πως καταγράφει θετικό αποτέλεσμα η προσέγγιση της τουριστικής αγοράς της Ρωσία και πως έχουν κλείσει 4 τσάρτερς από Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Μίνσκ. Επίσης σχεδιάζονται διάφορες στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού ώστε οι Ρώσοι να ανακαλύψουν το τουριστικό προϊόν της περιφέρειάς μας. Αυτά – όπως είπε ο κ. Αντωνιάδης – συζητήθηκαν και στην πρόσφατη συνάντησή του με την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να χαρακτηριστεί ως έτος Τουρισμού Ελλάδος – Ρωσίας η περίοδος από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Οκτώβριο του 2018.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…