Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Έσβησε» πριν πάρει αγκαλιά το νεογέννητο μωρό της

«Έσβησε» πριν πάρει αγκαλιά το νεογέννητο μωρό της

0
nosokomeio xanthis

Θρήνος στην Καβάλα για την άτυχη 35χρονη

Κατέληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης – Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας ήταν κλειστή λόγω απολύμανσης

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Καβάλας αλλά και της πόλης μας στο άκουσμα της τραγικής είδησης ότι μια 35χρονη νέα γυναίκα «έσβησε» πριν προλάβει να πάρει στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της. Βαρύς ο πόνος για τον σύζυγό της, την οικογένειά της και τους οικείους της για τον αναπάντεχο χαμό της κοπέλας που το νήμα της ζωής της κόπηκε στην πιο μεγάλη στιγμή για μια γυναίκα, τη στιγμή που χαρίζει ζωή!

Από την κλινική στο νοσοκομείο Καβάλας και από εκεί στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης

Η άτυχη 35χρονη γέννησε σε ιδιωτική κλινική της Καβάλας. Όμως η νεαρή μητέρα παρουσίασε επιπλοκές και οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Καβάλας καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Μεταφέρθηκε άμεσα με το ασθενοφόρο. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας προσπάθησαν να την αντιμετωπίσουν. Το περιστατικό ήταν πολύ σοβαρό και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Η ΜΕΘ όμως του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας δεν λειτουργούσε καθώς είναι η περίοδος που είναι «κλειστή» καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η καθιερωμένη ετήσια διαδικασία απολύμανσης και καθαρισμού της από ανθεκτικά μικρόβια. Μια διαδικασία που γίνεται για την προστασία των ασθενών.Η κοπέλα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ξάνθης και εισήχθη τελικά στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου μας. Μετά από 12 ώρες «μάχης» η άτυχη μητέρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι γιατροί έκαναν το παν να την κρατήσουν στην ζωή αλλά δεν μπόρεσαν τελικά. Το νεογέννητο χαίρει άκρας υγείας.

Γιατί είναι «κλειστή» η ΜΕΘ Καβάλας

Όπως αναφέρει το site: Kavalapost.gr «Από τις αρχές του έτους, το κάθε Νοσοκομείο καταθέτει τον προγραμματισμό του για την απολύμανση και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια -στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Καβάλας αρμόδια είναι η 4η ΥΠΕ- καθορίζει το διάστημα του «κλεισίματος», έτσι ώστε να μη «συμπέσει» με άλλα όμορων μονάδων. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας ήταν προγραμματισμένο να «κλείσει» από τις 12 έως και τις 21 Ιουνίου 2017. Εκτός από την απολύμανση και τον καθαρισμό, εκτελούνται και κατασκευαστικές εργασίες, με σκοπό να προστεθούν επιπλέον «κρεβάτια» για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και περισσότερων περιστατικών».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…