Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τέταρτη η Εθνική μπάσκετ, τέταρτοι και οι Robospecialists στην Τσεχία

Τέταρτη η Εθνική μπάσκετ, τέταρτοι και οι Robospecialists στην Τσεχία

0
robosp tsexia agones

Χωρίς μετάλλια αλλά με άλλη μια εντυπωσιακή παρουσία επέστρεψαν από την Πράγα οι νεαροί Ξανθιώτες της ρομποτικής

Τα νεαρά Ξανθιωτάκια εκπροσώπησαν για άλλη μια φορά την χώρα μας σε μια γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, κομίζοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία

Μπορεί τα βλέμματα των περισσοτέρων Ελλήνων τις προηγούμενες μέρες να ήταν στραμμένα στην εθνική ομάδα γυναικών του μπάσκετ που έφτασε για πρώτη φορά τόσο ψηλά στην φετινή ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τις ίδιες όμως μέρες την χώρα και την πόλη μας εκπροσώπησαν στην Πράγα της Τσεχίας και οι νεαροί Ξανθιώτες των RoboSpecialists. Ξεκινώντας το ταξίδι τους οδικώς, με την συνοδεία γονιών και φίλων, και με στάση σε πόλεις και χώρες που βρίσκονται στην διαδρομή, οι μικροί ρομποτιστές βρέθηκαν στην Ανατολική Ευρώπη για να λάβουν μέρος σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση ρομποτικής. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Γκαγκώνη, με τους γονείς πολλών παιδιών, τον επικεφαλής προπονητή Δημήτρη Κουρτίδη και τον εκπαιδευτή Παναγιώτη Γιάννη έζησαν μια ακόμη ανεπανάληπτη ρομποτική εμπειρία σε μια γιορτή της επιστήμης και της τεχνολογίας. Στο Kongresove Centrum της Πράγας διεξήχθη το διήμερο 24 και 25 Ιουνίου ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Robotic Day 2017.

Χάσαμε το μετάλλιο για 2 δευτερόλεπτα!

robosp tsexia koinotitaΟι δύο ομάδες του Συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης βρέθηκαν το Σάββατο στο Prague Congress Centre για να συναρμολογήσουν τα ρομπότ τους, να τα προγραμματίσουν και να τα ενεργοποιήσουν για τις πρώτες δοκιμές. Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας συναντήθηκαν όχι μόνο με τον πρέσβη και την εκεί ελληνική κοινότητα, αλλά και με τις διεθνείς γυναίκες της ομάδας μπάσκετ, που αντιμετώπιζαν εκείνη την μέρα το Βέλγιο, στον μικρό τελικό που μπορούσε να τους χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο. Η εθνική μπάσκετ γυναικών είχε όμως την ίδια τύχη με τις ομάδες ρομποτικής της πόλης μας και παρά την εντυπωσιακή τους παρουσία, αρκέστηκαν και οι δύο στην τέταρτη θέση.

robosp tsexia bathmologiaΣτην πρώτη φάση των αγώνων ο φωτεινός πίνακας της βαθμολογίας κατέταξε τις δύο ομάδες του Συλλόγου στην 2η και 3η θέση, οι οποίες με 22 και 32 δευτερόλεπτα αντίστοιχα κέρδισαν επάξια την πρόκρισή τους στην τελική φάση του διαγωνισμού την Κυριακή. Η ομάδα του Γυμνασίου με την επωνυμία ‘’Δημόκριτος’’ κατέβαλε κάθε προσπάθεια αλλά ηττήθηκε για δύο μόλις δευτερόλεπτα από την ομάδα Sarcodactyl κλείνοντας την παρουσία της στην τέταρτη θέση στην κατηγορία Bear rescue (διάσωση αρκούδας). Μαζί με την έκτη θέση της ομάδας του Δημοτικού (‘’Πρωταγόρας’’) μόνο υπερήφανους μπορεί να κάνει τους Ξανθιώτες και όλα τα μέλη του Συλλόγου των Robospecialists, συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχημένων παρουσιών σε όλες τις κατηγορίες αγώνων σε διεθνείς διοργανώσεις. Ένα ταξίδι γνώσης για τους δέκα μαθητές της Ξάνθης, που έχουν βάλει το όνομά τους μαζί με τους υπόλοιπους Ξανθιώτες μαθητές ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες ρομποτικής του κόσμου. Το επόμενο μεγάλο γεγονός ρομποτικής θα λάβει χώρα στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ στις 14-20 Ιουλίου με τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής που έχει διοργανωθεί και με τους Robospecialists να εκπροσωπούν για άλλη μια φορά την χώρα και την πόλη μας.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

robosp tsexia17 omadarobosp basket tsexia

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…