Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 10 προγράμματα του ΟΑΕΔ για 37.000 ανέργους μέχρι το Φθινόπωρο

10 προγράμματα του ΟΑΕΔ για 37.000 ανέργους μέχρι το Φθινόπωρο

0
anergoi 50

Τα δέκα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα υλοποιηθούν μέχρι το Φθινόπωρο του 2017 και θα προσφέρουν 37.000 θέσεις θέσεις σε ανέργους, όλων των ηλικιών και κατηγοριών, παρουσίασε η διοικήτρια του Οργανισμού, κυρία Μαρία Καραμεσίνη.

Ειδικότερα η κ. Καραμεσίνη, παρουσίασε αναλυτικά τα πρώτα επτά προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν, 23.000 εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του Οργανισμού και θα βγουν στον «αέρα» μέχρι τις 15 Αυγούστου. Μάλιστα, η Μ. Καραμεσίνη, γνωστοποίησε ότι για τρία από αυτά, οι σχετικές προκήρυξει; θα αναρτηθούν στις αρχές Ιουλίου.

Ταυτόχρονα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ανέλυσε στην συνέντευξη της, το νέο πολυπρόγραμμα για νέους 18-29 ετών, που θα εφαρμοσθεί πιλοτικά από τον Οργανισμό σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, στο δήμο Καλλιθέας με στόχο την πρόσληψη 2.000 ανέργων. «Θα συνδυάζεται με την πρόσκληση των ανέργων να έρθουν να επισκεφτούν τα γραφεία μας, να αναλύουν τα χαρακτηριστικά τους και να προσδιορίζονται οι ανάγκες τους για να τοποθετούνται στα κατάλληλα προγράμματα», τόνισε η κ. Καραμέσινη, προσδιορίζοντας χρονικά την υλοποίηση του, το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2017.

Αναφέρθηκε στα δύο νέα προγράμματα, “έκπληξη” που θα υλοποιηθούν εντός του Φθινοπώρου και αφορούν 12.000 ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών και αποτελούν «συνδυασμούς δράσεων για ανέργους».

Παρουσίασε αναλυτικά τη νέα φιλοσοφία που διαπνέει τον Οργανισμό, στην υλοποίηση των προγραμμάτων νέα γενιάς. «Εδώ και δύο χρόνια περίπου, φιλοδοξούμε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων, όλων των ενεργητικών προγραμμάτων απασχόλησης. Τι σημαίνει βελτίωση της αποτελεσματικότητας; Σημαίνει ότι τα προγράμματα αυτά να ανοίγουν το δρόμο για μία σταθερή εργασιακή ένταξη των ομάδων στις οποίες απευθύνονται. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα προγράμματα αυτά, που ονομάζουμε προγράμματα Νέας Γενιάς, μπορούν να συνδυάζουν διαφορετικές δράσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η κ. Μ. Καραμεσίνη, αναφέρθηκε εκτενώς και στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» τονίζοντας ότι αποτελούν «σκαλοπάτι» στη μελλοντική εργασιακή και επαγγελματική πορεία των ανέργων. Στόχος μας, σημείωσε χαρακτηριστικά είναι ο άνεργος «να μπορέσει να καταρτιστεί, κατά τη διάρκεια της εργασίας να έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει ελλείμματα δεξιοτήτων».

Έρχονται 3 νέα προγράμματα για νέους ανέργους έως 29 ετών

Τα προγράμματα απασχόλησης που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και εκείνα που θα τεθούν εν ισχύ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, περιλαμβάνει απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου στη Βουλή. Ειδικά όμως για τα τρέχοντα και τα νεότερα, η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε τα εξής:

1)Εγγύηση για τη Νεολαία

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δράση, δημιουργείται πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους 18-24 ετών (10.000 ωφελούμενοι) και 25-29 ετών(3.000 ωφελούμενοι).

Η πράξη αυτή αποσκοπεί στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 10.000 άνεργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών και 3.000 ανέργων ηλικίας 25-29 αποφοίτων δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα), που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος τους στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιτηδευματίες και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και περιλαμβάνει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις, με επίβλεψη στο χώρο εργασίας και διάρκεια τεσσάρων μηνών. Στόχος της παρέμβασης είναι η στήριξη των άνεργων νέων με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους (60% επί του αριθμού των θέσεων).

2) Πρόγραμμα κατάρτισης για 15.000 νέους 18-24 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ. Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics), Λιανικό Εμπόριο, Εξωστρέφεια και Διεθνές Εμπόριο (Έμφαση στον πρωτογενή τομέα), Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)

Επιταγή Εισόδου για 6. 500 νέους έως 29 ετών στον τουρισμό

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιείται μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του τομέα διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες.

Επίσης, έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα:

-Πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικότητας 5.000 νέων 18-29 ετών για τη δημιουργία business plan και χρηματοδότηση για την ανάπτυξη επιχείρησης για 2.000 από τους ωφελούμενους.

-Δράσεις υποστήριξης για ένταξη στην αγορά εργασίας για 8.000 νέους έως 29 ετών Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για νέους ηλικίας 18-24 ετών για 5.000 ωφελούμενους (Β’ φάση του προγράμματος Εργασιακής Εμπειρίας)

– Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για νέους ηλικίας 25-29 ετών για 6.000 ωφελούμενους (Β’ φάση του προγράμματος Εργασιακής Εμπειρίας).

Θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ξάνθη και στην περιφέρεια

Θέσεις εργασίας στα Ιδιωτικά Σχολεία ΑΞΙΟΝ (Ξάνθη)

Η εταιρεία ΕΛΙΜΚΟ ΑΕ (Ιδιωτικά Σχολεία ΑΞΙΟΝ) ζητά για συνεργασία:

•Καθηγητές: Φυσικής ΠΕ04.01 και Οικονομικών ΠΕ09

•Δασκάλους ΠΕ70

•Οδηγούς Λεωφορείων Δ’ Κατηγορίας

Επικοινωνία – email: info@axion.edu.gr (link sends e-mail) / Fax: 2541081740 / Τηλ: 2541081130-81520

Ζητούνται (2) δύο λογιστές για την εταιρεία ΠΕΤΣΑΣ Α.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στους αριθμούς: 2531029709 και 2531030609 ή να αποστείλουν τα βιογραφικά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: klpetsa@otenet.gr (link sends e-mail).

Ζητείται κομμώτρια

Κεντρικό κομμωτήριο της Ξάνθης ζητά έμπειρη κομμώτρια. Τηλ. 6977708649

Προσλήψεις στο ΤΕΙ ΑΜΘ

Η Σύγκλητος του ΤΕΙ ΑΜΘ, αποφασίζει την προκήρυξη για πρόσληψη Επιστημονικών Συνεργατών και Εργαστηριακών Συνεργατών, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, προκειμένου να καλυφθούν διδακτικές ή άλλες επιστημονικές ανάγκες των τμημάτων του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.500 ανέργους από 55 έως 67 ετών

Σε ΟΤΑ και Δημόσιο Τομέα

Το πρόγραμμα για τις 10.500 θέσεις σε ΟΤΑ και δημόσιο, θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε ανέργους που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και δεν έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία. Η απασχόληση των 10.500 ατόμων θα γίνει με οκτάμηνες και δωδεκάμηνες συμβάσεις. Κατατέθηκε ήδη τροπολογία από το υπουργείο Εργασίας, στη Βουλή, με την οποία άνοιξε δρόμο για να εντάσσονται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν εργασία σε δήμους και στο Δημόσιο άνεργοι ηλικίας μεταξύ 55 έως 67 ετών.

Προϋποθέσεις και δικαιούχοι

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγηθούν επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία. Η απασχόληση των 10.500 ατόμων θα γίνει με οκτάμηνες κα δωδεκάμηνες συμβάσεις , με μισθό μέχρι 600 ευρώ και θα παρέχεται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί δώδεκα (12) μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής. Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…