Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Με το Σέρβο τεχνικό Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο η Ξάνθη τη νέα σεζόν

Με το Σέρβο τεχνικό Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο η Ξάνθη τη νέα σεζόν

0
rastavac

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη του 43χρονου προπονητή – ακολουθούν οι μεταγραφές

Ακολουθούν οι μεταγραφές – έξι παίκτες «κλεισμένοι» για την ενίσχυση του ρόστερ

Με ένα όνομα «έκπληξη» που δεν είχε παίξει στα ρεπορτάζ, ούτε είχε ακουστεί το παραμικρό για το πρόσωπο του στα ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα, αντικατέστησε η Ξάνθη τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο.

Πρόκειται για τον Σέρβο προπονητή Μίλαν Ράσταβατς, η συμφωνία με τον οποίο ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Ο 43χρονος τεχνικός, ουσιαστικά, θα πέσει για πρώτη φορά στα βαθιά με την Ξάνθη από τη στιγμή που το βιογραφικό του είναι… φτωχό, ωστόσο δεδομένα θα ψάξει τη διάκριση, μιας και πρόκειται για έναν φιλόδοξο και – όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ – ταλαντούχο προπονητή.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 στην Λιβύη και την Αλ Νασρ Μπενγκάζ ως βοηθός προπονητή για να δουλέψει αργότερα στα τμήματα υποδομής της Νόβι Σαντ (2001-2005) και της Σερβίας (2006-2010). Από το 2010 μέχρι και το 2013 ήταν πρώτος προπονητής της γυναικείας ομάδας της Σερβίας Κ19, ενώ τη σεζόν 2013-14 δούλεψε ξανά ως βοηθός σε Ολίμπια Λουμπλιάνας και Βοϊβοντίνα.

Ως πρώτος προπονητής σε σύλλογο δούλεψε το 2015 στην Ραντνίτσκι στην πρώτη κατηγορία του σερβικού πρωταθλήματος, ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ανέλαβε τον πάγκο της εθνικής ομάδας Σερβίας Κ23.

Η ανακοίνωση της Ξάνθης: “Νέος προπονητής της ομάδας μας θα είναι ο κος. Milan Rastavac”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και από την ξανθιώτικη ΠΑΕ δεν έγινε γνωστή η διάρκεια του συμβολαίου με το νέο της τεχνικό, τα σερβικά Μέσα κάνουν λόγο για μονοετές συμβόλαιο με δυνατότητα επέκτασης, ενώ τα ίδια Μέσα αναφέρουν ότι ο Ράσταβατς είχε προτάσεις και από ομάδες της Κίνας και της Σλοβενίας όμως επέλεξε την Ξάνθη ως μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, σε ένα πρωτάθλημα δυνατότερο από τα προαναφερθέντα.

Ακολουθούν οι μεταγραφές

Πλέον, καθώς η αναζήτηση προπονητή ολοκληρώθηκε ακολουθούν οι ανακοινώσεις των μεταγραφών που θα προστεθούν στο έμψυχο δυναμικό για την ενίσχυση της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ήδη έχουν «κλείσει» έξι παίκτες, που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από τις επόμενες ημέρες, ενώ πιθανόν να γίνουν κι άλλες 2-3 προσθήκες ανάλογα με τις ανάγκες. Οι θέσεις για τις οποίες θα κινηθεί η Ξάνθη ώστε να καλύψει τα κενά μετά τις αποχωρήσεις που προηγήθηκαν είναι δύο πλάγιων μπακ (αριστερά-δεξιά), ενός κεντρικού αμυντικού, δύο εξτρέμ (δεξιά-αριστερά), ένα ¨δεκάρι¨ και δύο επιθετικοί. Σε περίπτωση που πουληθεί ο Ζίβκοβιτς θα κινηθεί και για την απόκτηση τερματοφύλακα.

Το «ρόστερ» της ομάδας αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από τους:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ζίβκοβιτς Ζίβκο

Δεμένικος Μανώλης

Σταθάκης Παναγιώτης

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Λισγάρας Χρήστος

Σβάρνας Στράτος

Φλίσκας Κώστας

Χατζητερζόγλου Οκάν

ΠΛΑΓΙΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μπαξεβανίδης Δήμος

Σιλά Σαλιμό

Κολλαράς Αριστοτέλης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

Καμαρά Κασά

Ντε Λούκας Πάμπλο

Λουσέρο Άντριαν

Μεχία Αλφρέδο

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ

Βασιλακάκης Θεόδωρος (προς αποχώρηση)

Κώστας Κωνσταντίνος

Ορφανίδης Πέτρος

ΠΛΑΓΙΟΙ ΜΕΣΟΙ

Μελισσόπουλος Ραφαήλ

Ορφανίδης Λάζαρος

Τριάδης Παναγιώτης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

(-)

Βλέπουν δύο «πρώην» της Ξάνθης ομάδες της Super League

Στο «στόχαστρο» δύο ομάδων της Super League βρίσκονται ισάριθμοι παίκτες που αποχώρησαν από την Ξάνθη το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται για τον Μιχάλη Ζαρόπουλο ο οποίος μπήκε στο «μπλοκάκι» του Άκη Μάντζιου, προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης όπου τιμ μάνατζερ είναι εδώ και λίγο καιρό ο Γιώργος Κασναφέρης. Ο 26χρονος τερματοφύλακας που έμεινε ελεύθερος από την Ξάνθη αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την ομάδα της Αθήνας να φαντάζει μία καλή επιλογή για τον ίδιο.

Την ίδια στιγμή για την προσθήκη ενός δεξιού μπακ θα κινηθεί ο Πανιώνιος, ώστε να πλαισιώσει τον Βαλεντίνο Βλάχο στην πλευρά, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως εξετάζεται και ενδέχεται να προχωρήσει η περίπτωση του Θανάση Παπαγεωργίου. Ο 30χρονος αμυντικός ήταν πέρσι στην Ξάνθη, ενώ στη «μεγάλη» κατηγορία έπαιξε για πρώτη φορά με τον Πανθρακικό, όταν την τριετία 2013-2016 ήταν στην Κομοτηνή.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …