– 1 κιλό κοτόπουλo φιλέτο μπούτι
– κυπελάκια (πάτοι) αγκινάρας
– 2 μεγάλα κρεμμύδια
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 1 ματσάκι άνηθο
– 1/2 κ.γ κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
– 1/2 κ.γ κάρι
– 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
– 2 κ.σ μουστάρδα
– 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
– λάδι
– αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε σε μικρές μπουκιές το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να σοταριστούν μαζί με το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη. Προσθέτουμε την μουστάρδα, αλάτι, νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
Όση ώρα σιγοβράζει το κοτόπουλο, ετοιμάζουμε τα κυπελάκια της αγκινάρας. Σε ζωμό κοτόπουλου που βράζει βάζουμε τις αγκινάρες, προσθέτουμε αλάτι και προσέχουμε να μην παραβράσουν. Όταν είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από τον ζωμό με μία τρυπητή κουτάλα και τις κρατάμε ζεστές. Προσθέτουμε στο κοτόπουλο λίγο ζωμό από τις αγκινάρες και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να πάρουν ακόμα μία βράση και σβήνουμε τη φωτιά.
Σ’ ένα πιάτο τοποθετούμε 2-3 αγκινάρες και τις γεμίζουμε με το κοτόπουλο. Τις περιχύνουμε με λίγη από την σάλτσα του κοτόπουλου και προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο. Σερβίρονται σκέτες, με ρύζι ή πουρέ.