Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ανάσα» 3.000 ευρώ για τους συμβασιούχους της Ξάνθης

«Ανάσα» 3.000 ευρώ για τους συμβασιούχους της Ξάνθης

0
ergazomenoi sdan

Πληρώθηκαν μισθούς 4 μηνών αφού κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα

«Μισή χαρά» αφού διεκδικούν δικαστικά τους μισθούς τους και τους καταδικάζει η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ανάσα ανακούφισης για τους 50 συμβασιούχους των δήμων Ξάνθης και Αβδήρων που είδαν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους από 3.000 ευρώ έκαστος, ήτοι τα δεδουλευμένα τους για το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου που κέρδισαν με ασφαλιστικά μέτρα. Ο δήμος Ξάνθης ανταποκρίθηκε άμεσα και ακολουθεί ο δήμος Αβδήρων αφού αντιμετωπιστεί ένα νομικό ζήτημα και κατέβαλλε την μισθοδοσία τους.

«Μισή χαρά» για τους συμβασιούχους που διεκδικούν δικαστικά τους μισθούς τους

Η χαρά τους βέβαια είναι «μισή» αφού τα μισά τα δίνουν σε δικηγόρους και δικαστήρια καθώς μόνο έτσι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Έτσι πρόκειται να κάνουν και τον Αύγουστο διεκδικώντας του μισθούς του Μαΐου – Ιουνίου –Ιουλίου και ούτω καθεξής…Κι όλα αυτά βέβαια μέχρι να καθαρογραφεί και να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ως γνωστόν όπως έχει διαρρεύσει – είναι καταδικαστική για τους συμβασιούχους παρά το γεγονός ότι υπάρχει νόμος που ψηφίστηκε από αυτή την κυβέρνηση που δίνει παράταση στις συμβάσεις στους μέχρι το τέλος του 2017. Υπενθυμίζεται πως οι παρατάσεις στις συμβάσεις των συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) κρίθηκαν ομόφωνα αντισυνταγματικές με το σκεπτικό ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων. Μάλιστα η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που αποκλείει ουσιαστικά τη δυνατότητα παρατάσεων στις συμβάσεις των συμβασιούχων των ΟΤΑ απαγορεύει και την πληρωμή τους για όσο χρόνο, κρίνεται ότι οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν παράνομα .Με άλλα λόγια με την απόφαση της η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου “καταδικάζει” τριπλά τους συμβασιούχους:

Πρώτον: Απαγορεύει τις παρατάσεις των συμβάσεων.

Δεύτερον: Απαγορεύει την πληρωμή τους ακόμη και αν η παράταση ήταν για ένα χρόνο.

Τρίτον: Εμποδίζει τη μονιμοποίησή τους.

Χαμογέλασαν λίγο αλλά τους περιμένει αγώνας…

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος,: «…επιτέλους χαμογέλασαν οι άνθρωποι που τόσους μήνες δουλεύουν σε τόσο δύσκολη και ανθυγιεινή δουλειά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, στερώντας από τις οικογένειες τους ακόμη και τρόφιμα. Βέβαια ο Γολγοθάς τους δεν τέλειωσε αφού και πάλι θα διεκδικήσουν δικαστικά τους μισθούς τους για τους επόμενους μήνες, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της κύριας αγωγής».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…