Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής

Το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής

0
pitsos-turkey

Κανένας άλλος λαός δεν μπορεί να συγκριθεί με το μεγαλείο που κρύβει στην καρδιά του ένας Έλληνας. Είμαστε καλόκαρδοι, ανοιχτόκαρδοι, μεγαλόψυχοι και κυρίως γενναιόδωροι. Γενναιόδωροι από πρώτης μέχρις εσχάτης βλακείας. Δεν παίρνει άλλο άνοιγμα η καρδιά μας και άλλο κλείσιμο το μυαλό μας.

Δώσαμε στην ανθρωπότητα την φιλοσοφία, την αρχιτεκτονική, την ιατρική, το θέατρο και τέλος την βιομηχανική μας παραγωγή. Για τον εαυτό μας κρατήσαμε την γεωργική παραγωγή και κυρίως τα αγγούρια Αμαλιάδος. Τα μεγαλύτερα και τα αισθησιακότερα.

Πριν χρόνια στον τομέα παραγωγής οικιακών συσκευών είχαμε δύο μεγάλες βιομηχανίες, τον Πίτσο και την Ιζόλα της οικογένειας Δράκου από την Θήβα η δεύτερη. Στην δεκαετία του ΄60 είχαν γεμίσει οι βιτρίνες του Μονάχου και του Λονδίνου ψυγεία και ηλεκτρικές κουζίνες των δύο παραπάνω εργοστασίων. Η siemens και η AEG είχαν πάρει τα βουνά και τα καταπράσινα λαγκάδια. Ψάχνονταν και λύση δεν εύρισκαν. Ο Γερμανός καταναλωτής επέμενε στο κατάστημα πως ήθελε τα ανωτέρας ποιότητας Ελληνικά ψυγεία. Τρελάθηκαν οι Γερμανοί. Τα βαγόνια έφευγαν για την Ευρώπη βαρυφορτωμένα ηλεκτρικές κουζίνες ΙΖΟΛΑ. Αυτό όμως δεν ήταν σωστό, δεν ήταν πρέπον, έτσι αποφάσισε το ηρωικό συνδικαλιστικό κίνημα, προτάξανε το ήθος. Ζήτησαν μεγαλύτερους μισθούς, περισσότερες άδειες, υψηλότερες αποζημιώσεις για τις απολύσεις και λογικότερο ωράριο.

Ήρθε και ο οικονομολόγος της αθάνατης ελληνικής επιθεώρησης Andreas, καθιέρωσε την πρωτοπόρο αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή (ΑΤΑ)και παραχώρησε στις δύο ακμάζουσες Ελληνικότατες βιομηχανίες από ένα μεγάλο ορειχάλκινο λουκέτο των 100mm.Δεν άνοιγε με κανένα αντικλείδι. Απηλλάγησαν ταυτόχρονα και οι Ελληνικοί σιδηρόδρομοι από τον κάματο της μεταφοράς των ψυγείων στην Αγγλία και έτσι φθάσαμε στην σημερινή πλήρη ανάπαυση των υψηλοσυνταξιούχων του ΟΣΕ. Καλή ψυχή και κακή διαθήκη.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν πάντα οι εκμεταλλευτές της εργατικής τάξης που δημιούργησαν την πολυεθνική BSH και συμπεριέλαβαν μαζί με την εταιρεία Πίτσος, τις εταιρείες BOSCH, Siemens, Gaggenau και Neff με έδρα που αλλού; Μα στην γειτονική και φίλη Τουρκία. Ολοφάνερο το ταμπελάκι πάνω στο ψυγείο PITSOS, Made in Turkey. Τα Ελληνικά ψυγεία κατασκευάζονται επισήμως στην Τουρκία, αναρωτιέμαι μέχρι που θα φθάσει η ευφυία μας, δυστυχώς η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει ακόμη βλακόμετρα με τέτοια εμβέλεια μέτρησης.

Βρέ δεν πάνε στα κομμάτια λέω εγώ, το σπουδαίο είναι ότι αποφύγαμε εμείς την εκμετάλλευση του Έλληνα εργάτη, αυτή είναι επιτυχία των αριστερών φωτεινών προοδευτικών δυνάμεων. Καλά να την πάθουν οι Τουρκαλάδες που περικυκλώνουν τα νησιά μας, να τους τα δώσουμε και αυτά για να σταματήσει η εκμετάλλευση των μαγείρων και των καμαριέρων από τα πάντα καραδοκοκούντα καταπιεστικά αφεντικά.

Μόνο που έτσι θα μείνει ο Πάνος χωρίς Υπουργείο και στολή. Καλά, θα του δώσουμε το Υπουργείο ανατινάξεων. Εγώ θέλω να τους φορτώσουμε τα ξενοδοχεία, μόνο έτσι θα ετοιμαστεί η μεγάλη επανάσταση που όλοι προσδοκούμε από τον βασανιζόμενο, αδερφό Τουρκικό λαό. Πάρτε τα όλα παλιότουρκοι, εμείς θα ετοιμαστούμε για την σπίθα που θα τινάξει στον αέρα όλη την Οθωμανική επικράτεια. Καθίστε και να δείτε τι γέλια έχουμε να κάνουμε.

Έρχονται στιγμές που αναρωτιέμαι, υπάρχει κάποιος λαός πιο ηλίθιος από μας ή απολαμβάνουμε μόνοι μας στην κορυφή το αυτοκρατορικό μεγαλείο της ανοησίας μας; Όχι, δεν υπάρχει άλλος λαός, είμαστε έθνος ανάδελφο, μόνοι στην κορυφή που σας περιέγραψα.

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έπος Καραγκιοζιάδα – Εθνική Φαρσοκωμωδία*

«Τα λόγια του παράλογα, μα τόσο λογικά σε εποχές απέραντης απερισκεψίας» Δημήτρης Αβούρης …