Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλάτα με πλιγούρι, σπανάκι, καρύδια και μανιτάρια

Σαλάτα με πλιγούρι, σπανάκι, καρύδια και μανιτάρια

0
spanaki-pligouri-salata

2 κ.γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

200g ( 1φλ) πλιγούρι βρασμένο

1L (4 φλ) νερό

200g μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα

150g μανιτάρια πλευρώτους, σε χοντρές φέτες

150g πράσινα βρασμένα φασόλια, κομμένα στη μέση

35g (1/3 φλιτζάνι) καρύδια χοντροκομμένα

100g φύλλα σπανάκι

1 κ.σούπας ξύδι βαλσάμικο

2 κ. γλυκού σάλτσα σόγιας, με μειωμένο αλάτι

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψεκάστε με το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το τζίντζερ και το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι αρωματιστεί. Προσθέστε το πλιγούρι για 1 λεπτό ή μέχρι να επικαλυφθεί . Ανακατέψτε το νερό. Φέρεται σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι το πλιγούρι να είναι al dente. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ψεκάστε με λάδι. Ανακατέψτε τα μανιτάρια για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από τη θερμότητα. Τοποθετήστε το πλιγούρι, μανιτάρια, φασόλια, καρύδια και το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το ξύδι, σάλτσα σόγιας και το λάδι και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με το πιπέρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρνί γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα κι ανθότυρο

-200 ml ε.π. ελαιόλαδο -1,5 κιλό αρνί μπούτι και χεράκι -1 καρότο, ψιλοκομμένο -3 κρεμμύδι…