Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Πάλη: Τρία χρυσά μετάλλια στο πανελλήνιο παμπαίδων για τους παλαιστές της «Ολυμπιακής Φλόγας» Ξάνθης

Πάλη: Τρία χρυσά μετάλλια στο πανελλήνιο παμπαίδων για τους παλαιστές της «Ολυμπιακής Φλόγας» Ξάνθης

0
olymiaki floga omadiki

Πήραν την πρόκριση για το πανευρωπαϊκό δύο Ξανθιώτες παλαιστές αλλά δεν θα αγωνιστούν λόγω οικονομικών δυσκολιών

Επιτυχημένη ήταν για ακόμη μία φορά η παρουσία των αθλητών του ξανθιώτικου συλλόγου ελληνορωμαϊκής πάλης «Ολυμπιακή Φλόγα» σε πανελλήνια διοργάνωση και συγκεκριμένα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων όπου ο σύλλογος της πόλης μας κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια σε 4 συμμετοχές. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου στις κατηγορίες τους ανέβηκαν οι Δημήτρης Λογγινίδης, Βλαδίμηρος Γεωργιάδης και Δημήτρης Παροτσίδης, ενώ ο 4ος της παρέας, ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης που ήταν ανάμεσα στα φαβορί για ακόμη ένα χρυσό στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε στον πρώτο του αγώνα και έμεινε εκτός με κάταγμα στην κλείδα, με την επιστροφή του στη δράση να υπολογίζεται σε δύο μήνες περίπου.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης στις κατηγορίες παμπαίδων Α’ και παμπαίδων Β’ έγινε στην Καλαμάτα το περασμένο Σάββατο 06 Μαΐου, με την ξανθιώτικη αποστολή να καταφθάνει εκεί μετά από ένα πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι.

Την τετραμελή αποστολή των αθλητών συνόδευσαν στην πόλη της Μεσσηνίας οι δύο προπονητές του συλλόγου Θόδωρος Ηλιάδης και Γιάννης Παροτσίδης, ο πρόεδρος Φάνης Μπατζακίδης και το μέλος του ΔΣ Χαράλαμπος Γεωργιάδης.

Παρά την κούραση τους οι νεαροί Ξανθιώτες παλαιστές έδειξαν την κλάση τους και κατάφεραν να ανέβουν τρεις φορές στο βάθρο των μεταλλίων νικώντας κατά κράτος τους αντιπάλους τους καθώς παρουσιάστηκαν πολύ καλά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι για νίκες. Αναλυτικά οι κατηγορίες όπου συμμετείχαν οι Ξανθιώτες παλαιστές ήταν οι:

Β’ παμπαίδες:

-32κ.: Λογγινίδης Δημήτρης (1ος)

-47κ.: Μπατζακίδης Αλέξανδρος (τραυμ.)

Α’ παμπαίδες:

-47κ.: Γεωργιάδης Βλαδίμηρος (1ος)

-66κ.: Παροτσίδης Δημήτριος (1ος)

Προκρίθηκαν στο πανευρωπαϊκό αλλά…

Με το ποσοστό των τριών χρυσών μεταλλίων σε τέσσερις συμμετοχές ο ξανθιώτικος σύλλογος βρέθηκε πολύ ψηλά στην ομαδική κατάταξη με αποτέλεσμα τα μέλη του να δέχονται τα συγχαρητήρια εκπροσώπων από άλλους συλλόγους (περίπου 70 πήραν μέρος) αλλά και από τους διοργανωτές.

Ο προπονητής Θόδωρος Ηλιάδης μετά το τέλος των αγώνων στις δηλώσεις του σημείωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις των αθλητών μας και χαρούμενος που κατάφεραν να παρουσιάσουν στο ταπί αυτά που έκαναν τόσο καιρό στις προπονήσεις. Και οι τρεις παλαιστές μας δίκαια έφτασαν στην πρώτη θέση στις κατηγορίες τους αφού ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και δεν έκαναν λάθη στους αγώνες τους. Άτυχος στάθηκε ο Αλέξανδρος Μπατζακίδης στον οποίο όλα τα μέλη του συλλόγου εύχονται περαστικά και θα περιμένουμε ένα μικρό διάστημα για να επιστρέψει στη δράση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις πρώτες θέσεις που κατέκτησαν οι Βλαδίμηρος Γεωργιάδης και Δημήτρης Παροτσίδης στην κατηγορία Α’ παμπαίδων, πήραν και το «εισιτήριο» της πρόκρισης για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στις 19 Μαΐου στο Βελιγράδι. Όμως λόγω των οικονομικών δυσκολιών που προκύπτουν με τα έξοδα μετακίνησης – διαμονής κλπ. στην πρωτεύουσα της Σερβίας, που δεν καλύπτονται από την Ομοσπονδία, οι δύο αθλητές του ξανθιώτικου συλλόγου πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να κάνουν το μεγάλο βήμα για να συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή διοργάνωση.

*Στην αναμνηστική φωτογραφία διακρίνονται τα μέλη του ξανθιώτικου συλλόγου που ταξίδεψαν στην Καλαμάτα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων. Από αριστερά: Μπατζακίδης Φάνης, Μπατζακίδης Αλέξανδρος, Παροτσίδης Δημήτρης, Λογγινίδης Δημήτρης, Γεωργιάδης Χαράλαμπος, Γεωργιάδης Βλαδίμηρος, Ηλιάδης Θόδωρος, Παροτσίδης Ιωάννης.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…