Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Οξεία κριτική Αμοιρίδη σε Εγνατία για τα νέα διόδια

Οξεία κριτική Αμοιρίδη σε Εγνατία για τα νέα διόδια

0
amiridis mixalis 4

Νέα διόδια καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες σε ΑΜΘ και Κεντρική Μακεδονία χωρίς να έχουν προχωρήσει βασικές οδικές υποδομές

Για το θέμα των νέων διοδίων τοποθετήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά της Εγνατίας, αφού κατασκευάζει νέα διόδια χωρίς να έχουν δρομολογηθεί ουσιαστικές οδικές υποδομές σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Κεντρική Μακεδονία. Αναλυτικά, στην τοποθέτησή του αναφέρει: «Η ‘’Εγνατία Οδός ΑΕ’’ δείχνει να υποτιμά δια των πράξεων της την κοινωνία της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αποτελεί δε ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθειες ανάπτυξης. Τα νέα διόδια αποτελούν κραυγαλέο παράδειγμα εμπαιγμού μας. Νέα διόδια στη Μέστη Έβρου για να πληρώνουν και οι κάτοικοι του Βόρειου Έβρου χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας που αποτελεί σύγχρονο παράδειγμα του γεφυριού της Άρτας. Χιλιάδες κάτοικοι αλλά και τουρίστες καθημερινά κινούνται στο τμήμα αυτό.

Νέα διόδια στην Άσπρη Άμμο Καβάλας χωρίς να έχουν ολοκληρώσει ούτε τις διαδικασίες δημοπράτησης του κάθετου άξονα Ξάνθης Ελληνοβουλγαρικών συνόρων παρά τις εξαγγελίες και τη συγχρηματοδότηση του έργου από την ΠΑΜΘ. Νέα διόδια στην Ασπροβάλτα χωρίς να έχουν ανακοινώσει ορατό χρονοδιάγραμμα για την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό , την Αμφίπολη και την Καβάλα. Η μόνη πόλη της ΠΑΜΘ χωρίς σύγχρονων προδιαγραφών σύνδεση με την Εγνατία. Πολλά μπορούν να ειπωθούν με λεπτομέρειες για την αναβλητικότητα των έργων της ‘’Εγνατίας Οδός ΑΕ’’ και την σχέση τους με τις χρεώσεις που επιβάλουν ήδη στα διόδια. Οι παρεμβάσεις, οχλήσεις, ερωτήσεις Περιφέρειας, Δήμων, Φορέων, πολιτών, δεν ακούγονται.

Είναι υπόλογοι στην κοινωνία γι’ αυτή τη συμπεριφορά τους και πρέπει να απαντήσουν με έργα. Τα λόγια τους δεν έχουν αξία πλέον για τους πολίτες».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…